Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Litvinenco contrazice PG prin dovezi: Ruslan Popov știa de sesizarea depusă până la întâlnirea cu Lupașcu

28 Apr. 2021, 13:35
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
28 Apr. 2021, 13:35 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, unul din autorii sesizării depusă la Procuratura Generală pe numele lui Boris Lupașcu, contrazice Procuratura Generală, care spune că întâlnirea de duminică, 25 aprilie, dintre procurorul general adjunct, Ruslan Popov, cu Boris Lupașcu a fost una „accidentală”.

„Este o scuză foarte neinspirată. Înainte găseau mai bune. Am expediat și am făcut publică sesizarea sâmbătă, pe 24 aprilie, și, imediat, a apărut în presă. Adică se știa bine despre ea, inclusiv – sunt sigur de asta – de către cei doi protagoniști ai „întâlnirii accidentale” de 40 de minute. Întâlnirea dintre ei a avut loc, conform datei de la camera, în ziua de duminică, 25 aprilie, adică după ce a devenit publică sesizarea, astfel încât orice referire la „recepționarea” ei în ziua de luni este foarte stângace”, a comentat deputatul reacția Procuraturii Generale.

Drept dovadă, Sergiu Litvinenco, prezintă o captură de pe poșta electronică, când a fost expediată sesizarea de către acesta și colegul său, deputatul Virgiliu Pîslariuc, către Procuratura Generală.

Litvinenco spune că rămâne ferm convins, că procurorul general adjunct trebuie să-şi dea demisia, dar și să dea explicații publice, care a fost obiectul discuţiei.

Amintim că, astăzi, Procuratura Generală a venit cu o reacție referitor la video unde apare în imagini Ruslan Popov și Boris Lupașcu, duminică, 25 aprilie, la o benzinărie. Inițial procurorul general adjunct a negat că s-a văzut cu Lupașcu, însă azi Procuratura a confirmat întrevederea, însă menționează că, „a fost una accidentală”, deși din imaginile video se vede cum cei doi intră în incinta benzinăriei și au vorbit în jur de 40 de minute.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso