Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Mai mulți oameni au participat la campania de salubrizare inițiată de Partidul „ȘOR”

19 Apr. 2021, 17:30
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Cosoi
19 Apr. 2021, 17:30 // Societate //  Petru Cosoi

Mai mulți locuitori ai municipiului și raionului Orhei au dat curs invitației Partidului „ȘOR” de a se alătura campaniei de curățenie înainte de Paști. Startul campaniei a fost dat weekendul trecut, la Orhei, dar și în alte localități conduse de primarii Partidului „ȘOR”.

La eveniment au participat simpli cetățeni, consilieri, funcționari municipali și raional, angajați ai întreprinderilor municipale, deputați ai Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova”. Echipați cu greble, furci, hârlețe, mături și saci de gunoi, oamenii au făcut curățenie în curți, în spațiile verzi și cele publice. Tradiția de a face curat la Orhei, în preajma sărbătorilor de Paști, a fost instituită în 2015 de Ilan Șor, fostul primar al Orheiului.

Toate cele 38 de primării din raionul Orhei, care numără 74 de sate, s-au mobilizat pentru buna desfășurare a campaniei.

„În Postul Paștelui am considerat de cuviință să mobilizăm toate administrațiile locale și întreprinderile municipale pentru a arăta că ne pasă, că pentru noi contează foarte mult să fie curat atât în suflet, cât și în jurul noastru”, a spus Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

„Este o campanie foarte frumoasă și cred că vor lua pildă de la noi și ceilalți primari, astfel încât țara noastră să devină mai curată și mai frumoasă”, a menționat Vitalie Balinschi, vicepreședintele Partidului „ȘOR”.

„Facem aceste lucruri din 2015. În fiecare primăvară, înnainte de Paști, noi organizăm asemenea campanii și îndemnăm oamenii să se implice. Am antrenat în această campanie toate serviciile municipale. E important să facem orașul nostru mai curat, dar la fel de important este să menținem curățenia”, spus primarul Pavel Verejanu.

Printre deputații care au participat la acțiunile de salubrizare a orașului Orhei s-a numărat și deputatul Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”. Ea a spus că orașul și raionul Orhei întotdeauna a fost exemplari în ceea ce privește curățenia.

„Această campanie nu e doar despre salubrizare. Această  campanie  consolidează comunitățile și societatea. Vom face curățenie și în satele din raion unde nu avem primari din partea noastră. Este foarte important că oamenii se implică cu dedicație în realizarea acestei inițiative de a menține curate și frumoase satele și orașele noastre”, a spus deputatul Marina Tauber.

Campania națională de curățenie „E timpul să facem ordine în țară!”, lansată de echipa Partidului „ȘOR” și a Platformei „Pentru Moldova”, va dura două săptămâni.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 14:37
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 14:37 // În Lume //  Realitatea.md

În centrul Moscovei, Rusia, are loc o acțiune de protest organizată de KPRF (Partidul Comunist al Federației Ruse) împotriva rezultatelor alegerilor în Duma de Stat. Înainte de a începe, poliția a înconjurat susținătorii comuniștilor. Unul din participanți s-a legat de copac cu lanțul de la bicicletă pentru a nu putea fi escortat din zonă. Când spiritele s-au calmat, pe fondal a început să cânte o piesă în susținerea lui Vladimir Putin.

Protestul are loc în Piața lui Pușkin din centrul Moscovei și s-a lansat sub sloganul „Pentru alegeri corecte”. A fost organizat de Partidul Comunist din Federația Rusă. Primăria Moscovei a refuzat să ofere autorizație organizatorilor pentru desfășurarea acestuia, de aceea s-a decis ca să aibă loc totul sub paravanul unei întâlniri cu alegătorii.

Câteva sute de oameni s-au adunat la el până la amiaza zilei de sâmbătă, 25 septembrie curent.

Poliția este prezentă la fața locului și prin difuzoare solicită să fie menținută distanța socială. În ajunul protestului, polițiștii ar fi intimidat mai mulți reprezentanți ai partidului și, după cum spun membrii partidului, i-au luat sub asediu.

Mai mult, la un moment dat, prin aceleași difuzoare, au pus să cânte piesa „Дядя Вова, мы с тобой” (traducere din rusă: Nenea Vova, suntem cu tine). Acesta ar fi un gest de susținere adresat președintelui rus, Vladimir Putin.

În același timp, polițiștii au avut intenția să acopere vocile vorbitorilor de la protest.

De la începutul protestului până acum s-ar fi strâns în jur de 1.000 de oameni.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române