Curs valutar
 • EUR
  19.3622
  0.1255%
 • USD
  18.2026
  0.1159%
 • RUB
  0.1894
  0.1584%
 • RON
  3.8980
  0.1283%
 • UAH
  0.4929
  0.1217%

Maia Sandu a felicitat angajații SPPS cu prilejul a 30 de ani de la fondare. Mai mulți ofițeri s-au ales cu distincții

27 Ian. 2022, 11:04
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
27 Ian. 2022, 11:04 // Actualitate //  Maria Timofti

Serviciul de Protecție și Pază de Stat împlinește astăzi 30 de ani de la fondare. Cu această ocazie, președinta țării, Maia Sandu a felicitat ofițerii și subofițerii din cadrul instituției. Șefa statului a oferit și distincții mai multor ofițeri pentru profesionalismul de care au dat dovadă în activitatea desfășurată de-a lungul anilor.

„Îi felicit pe veteranii SPPS, dar și pe tinerii și tinerele care și-au găsit chemarea în această activitate. Știu că munca pe care o faceți este complexă, chiar dacă e mai puțin vizibilă. Vă doresc sănătate, realizări și putere de a servi patria în mod exemplar și cu devotament.

În ultimul an, prin reformele pornite, angajații SPPS au arătat că-și doresc să muncească onest și corect, fără a fi implicați în activități dubioase, cum a fost în trecut. Vă îndemn să respectați în continuare acest angajament și să nu uitați că, deși lucrați cu demnitari, vă aflați în slujba statului și a cetățenilor. Iar activitatea SPPS nu trebuie să depindă de ciclurile electorale și de cei care se află la putere. Doar așa vă veți afirma ca o structură profesionistă și integră, devotată principiilor legalității și neutralității politice, veți fi o echipă apreciată și respectată de societate.

Cu prilejul aniversării, am conferit astăzi unor ofițeri ai SPPS Ordinul „Credință Patriei” clasa III și Medalia „Meritul Militar”. Distincțiile au fost acordate pentru înalt profesionalism și pentru contribuție la organizarea și desfășurarea măsurilor de protecție și pază”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

 

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 08:16
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Redacția Realitatea
26 Sept. 2023, 08:16 // Actualitate //  Redacția Realitatea

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi 26 septembrie 2023, începe perioada de desemnare a candidaților la funcțiile elective pentru circumscripțiile de nivelul întâi (primari ai satelor, comunelor, orașelor și municipiilor de nivelul întâi și consilieri în consiliile locale sătești, comunale, orășenești și municipale de nivelul întâi).

În cazul alegerilor locale, desemnarea candidaților pentru funcția de primar și de consilier al consiliului local se efectuează după constituirea consiliilor electorale de circumscripție, dar nu mai devreme de 60 de zile înainte de ziua alegerilor.

Dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au:

 • partidele politice înregistrate până la data intrării în vigoare a hotărârii Comisiei Electorale Centrale cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale;
 • blocurile electorale constituite și înregistrate în condițiile prevăzute de Codul electoral și ale instrucțiunii privind particularitățile constituirii și înregistrării blocurilor electorale;
 • candidații independenți.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Procedura de desemnare a candidaților la funcția de primar și de consilier în consiliul local are loc:

 • în cazul partidelor politice și al blocurilor electorale – prin aprobarea, în cadrul ședințelor organelor abilitate în conformitate cu prevederile statutare sau, după caz, cu acordurile de constituire ale acestora, confirmată prin procesele-verbale (extrase din procesele-verbale), a hotărârilor / deciziilor privind desemnarea candidaților la funcția de primar și listei de candidați pentru funcția de consilier al consiliului local;
 • în cazul  candidaților independenți – prin înaintarea propriei candidaturi la funcția de primar și / sau de consilier al consiliului local, după caz, constituirea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii acestuia.

Procedura de desemnare a candidaților independenți include și etapa de colectare a semnăturilor de către persoanele care își înaintează propria candidatură și / sau grupurile de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de primar și de consilier al consiliului local.

Formularele listelor de subscripție vor putea fi solicitate de la consiliul electoral de circumscripție de nivelul doi, începând cu data de 29 septembrie 2023.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală