Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Maia Sandu se alătură campaniei UNICEF Moldova privind Săptămâna Mondială a Imunizării

29 Apr. 2021, 13:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
29 Apr. 2021, 13:14 // Actualitate //  Petru Beregoi

Șefa statului, Maia Sandu se alătură campaniei din acest an lansată de UNICEF Moldova, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării și îndeamnă toți cetățenii să se vaccineze, inclusiv împotriva coronavirusului.

„Vaccinarea salvează vieți. Vaccinurile previn până la 5 milioane de decese pe an și reduc numărul îmbolnăvirilor. Datorită imunizării, omenirea a scăpat de epidemii periculoase de tetanus, difterie, rujeolă sau forme agresive ale gripei și a învins definitiv variola, iar în unele părți ale lumii – și poliomielita. Imunizarea a redus semnificativ mortalitatea infantilă și a oferit șansa la o viață sănătoasă multor generații. Suntem în Săptămâna Mondială a Imunizării, perioadă în care ne amintim de importanța vaccinării contra bolilor infecțioase pentru persoanele de toate vârstele. Și pandemia de COVID-19, provocarea timpurilor noastre poate fi învinsă și depășită prin imunizare”, spune Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a venit și cu un mesaj către persoanele sceptice față de vaccinuri și vaccinare și îndeamnă informarea cetățenilor doar din surse sigure privitor la procesul de imunizare, care salvează vieți și previne apariția anumitor boli.

„Știu că există oameni care au anumite îngrijorări față de vaccinuri. Tocmai de aceea, este necesar să ne informăm din surse veridice și să luăm decizii informate despre sănătatea noastră și a familiei noastre. Medicina și știința ne oferă date și soluții pentru aceste decizii. Mă alătur cu încredere campaniei din acest an lansate de UNICEF Moldova cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării și vă îndemn să ne vaccinăm. COVID-19 și alte boli periculoase pot fi depășite dacă respectăm indicațiile medicilor și dacă ne imunizăm. Vaccinarea ne apropie. Odată imunizați, putem fi aproape de familie, de prieteni, de membrii comunității noastre. Putem păstra cel mai prețios lucru – viața. Aveți încredere în vaccinuri!”, îndeamnă președinta țării.

Precizăm că, în contextul Săptămânii Mondiale a Imunizării UNICEF Moldova evidențiază importanța vaccinării de rutină a copiilor și adulților, care vor fi astfel protejați împotriva bolilor periculoase. În fiecare an, UNICEF asigură aproape jumătate dintre copiii lumii cu vaccinuri. Odată cu lansarea istorică a vaccinurilor împotriva COVID-19 și a anti-recordului de scădere a ratei de vaccinare a copiilor se demonstrează că vaccinurile funcționează.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso