Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Meciul MOLDOVA – BULGARIA, urmărește în DIRECT, astăzi, la ora 20:00, pe RLIVE TV

03 Sept. 2021, 17:14
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
03 Sept. 2021, 17:14 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Reprezentativa de tineret a Moldovei va susține astăzi al doilea meci din preliminariile Campionatului European de tineret 2023. Federația Moldovenească de Fotbal informează că, adversara noastră este selecționata U21 din Bulgaria. Partida, care se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău, va începe la ora 20:00 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune RLIVE TV

Meciul Moldova – Bulgaria va fi arbitrat de către albanezul Enea Jorgji (37 de ani), arbitru FIFA din 2011.

Potrivit FMF, Moldova a mai jucat până acum 2 meciuri cu bulgarii, reușind o remiză. Într-o altă partidă „tricolorii mici” au fost învinși. Golaveraj: 0-2.

„Selecționerul Ștefan Stoica nu va putea conta în acest meci pe portarul Iulian-Sebastian Agachi (CSF Bălți), fundașul Ioan-Călin Revenco și mijlocașul Corneliu Cotogoi (ambii, FC Petrocub), tustrei fiind convocați la Naționala mare. Alți trei jucători, fundașii Serafim Cojocari (Sheriff), Daniil Zaporojan (Milsami) și atacantul Marius Iosipoi (FC Petrocub) nu vor juca azi, ei fiind accidentați”, informează FMF.

Naționala U-21 a Moldovei joacă în grupa E alături de Țările de Jos, Elveția, Bulgaria, Țara Galilor și Gibraltar.

RLIVE TV este disponibil în toate rețelele de cablu și IPTV.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 08:25
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 08:25 // Societate //  Realitatea.md

Fostul președinte de țară, actualul deputat PSRM Igor Dodon, este supărat foc pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, după ce aceasta a declarat de 31 august că sărbătorește Limba Română. Mai mult, a recunoscut că în cadrul alegerilor din unitate teritorial administrativă care au avut loc recent socialiștii au participat separat. Cât despre citatul primarului Ion Ceban plasat la miezul nopții pe Facebook – LIMBA ROMÂNĂ, liderul PSRM nu pare atât de indignat.

„Exista o tendinţă ca unii politicieni încearcă să-şi schimbe culoare. Socialiștii nu fac așa ceva niciodată. Noi am susținut-o de două ori la funcția de bașcan a UTA Găgăuzia. Cred că fără susţinerea noastră, ea nu ar fi câştigat nici în 2015, nici în 2019. Atunci, ea spunea că în Moldova limba de stat este moldovenească. Ce s-a schimbat acum? Dacă am fi ştiut că ea consideră că limba română este cea mai mare realizare a poporului moldovenesc, nu am fi susţinut-o”, a declarat Igor Dodon la Publika TV.

Cât despre primarul capitalei, a negat că ar fi apărut disensiuni în relația lor. Întrebat despre postarea controversată a lui Ion Ceban, la fel despre limba română, Igor Dodon a spus că înţelege de ce a scris acest mesaj, dar ar prefera ca totuși acesta să-şi explice decizia.

„Ceban Ion Vasile, primarul Capitalei, întotdeauna a fost şi rămâne membru al echipei noastre. Cred că el este unul dintre cei mai buni primari de la Independenţă încoace. Noi înţelegem declaraţia lui și îl vom susţine”.

Amintim că, în cadrul unor declarații de presă, Ion Ceban le-a declarat jurnaliştilor că, de fapt, niciodată nu a zis că moldoveneasca şi româna sunt limbi diferite.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române