Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Medicul ex-premierului israelian Netanyahu: A treia doză de vaccin este de 10 ori mai eficientă decât a doua

07 Oct. 2021, 05:27
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
07 Oct. 2021, 05:27 // În Lume //  Cristina Vlah

Medicul de origine română al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu, Herman Berkovits, susține că a treia doză de vaccine anti Covid-19 este de 10 ori mai eficientă decât a doua.

Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, medicul spune că românilor ar trebui să li se explice clar ce urmări lungi are boala COVID-19, pentru a-i convinge să se vaccineze, scrie adevărul.ro.

„Trebuie să fie mai multe apariţii, mai multe prezentări ale persoanelor care s-au îmbolnăvit de Covid-19 şi care sunt efectele bolii.

Deşi se poate crede de multe ori că este o boală uşoară, ea este o boală lungă şi după trei, cinci, şase luni sunt pacienţi care au avut poate o formă uşoară, dar au acum sechele de tot felul, respiratorii, gastrice, neurologice. Nu cred că există o explicaţie mai bună care să lămurească populaţia României de importanţa vaccinului. Vaccinul poate avea efecte secundare, ca orice vaccin, dar este un vaccin ARNmesager, nu provoacă probleme celulare, de genom şi aşa mai departe”, spune medicul fostului premier al Israelului.

„Cel mai important, în afară de vaccinare, este purtarea măştii. O mască, chiar şi două măşti în unele situaţii, spun eu, ne apără cel mai mult de contaminare. Asta e problema noastră: contaminarea. Ai mască, nu ai posibilitatea să te contaminezi. Deci nu e suficientă doar vaccinarea, trebuie şi mască, oriunde”, spune Herman Berkovits.

Acesta a spus că a fost în România şi că îi pare rău că oamenii nu poartă mască în spaţiile aglomerate, închise sau deschise.

„Am fost în România, a fost o bucurie, dar am rămas rău surprins că nu se poartă măşti peste tot în spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Am fost cu două nepoate, să cunoască România, şi nici ele nu şi-au scos masca“, a precizat medicul israelian cu origini române.

Herman Berkovits susţine că în jur de 70% dintre cei internaţi acum în Israel cu Covid-19 sunt nevaccinaţi. „Avem şi noi aproape un milion de oameni care nu s-au vaccinat deloc, aproximativ 20% sunt cei care s-au vaccinat cu două doze şi aproximativ 10% sunt dintre cei care s-au vaccinat cu a treia doză, dar abia după 12 zile de la vaccin, a treia doză are efect. A treia doză de vaccin este de 10 ori mai eficientă decât a doua doză şi se vede că anticorpii sunt la 95%, după această a treia vaccinare”, spune medicul pentru SpotMedia.ro.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 16:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 16:00 // Politica //  Maria Timofti

Avocatul Partidului Politic „ȘOR” Vadim Banaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu colegii săi, au contestat decizia Curții de Apel din Bălți privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală la Curtea Supremă de Justiție. Banaru a declarat că deciziile CEC și a instanțelor de judecată au fost luate „la indicații politice”. La fel, avocatul Marinei Tauber a spus că urmează să se adreseze Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

”Va veni momentul când Republica Moldova va fi condamnata pentru aceste abuzuri și cu sigurantă, persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere, inclusiv și de răspundere penală în strictă conformitate cu legea” a declarat Vadim Banaru.

În această dimineață, 5 decembrie, Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Magistrații au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți, exact cu jumătate de oră înainte de deschiderea secțiilor de votare.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală