Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Mergea din Turcia spre Rusia, iar la intrarea în Moldova a rămas fără camion. I s-a întâmplat unui tânăr din Vulcănești

01 Mart. 2021, 14:33
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
01 Mart. 2021, 14:33 // Societate //  Realitatea.md

Un tânăr din Vulcănești care activa în calitate de șofer angajat la o companie transportatoare din Rusia a rămas fără camion și remorca acestuia, polițiștii de frontieră stabilind că certificatele de înmatriculare, atât a camionului cât și a remorcii, prezintă indici vizibili de falsificare. Incidentul a avut loc ieri, 28 februarie, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, la intrarea în țară, șoferul ținând calea din Turcia spre Rusia.

Pentru efectuarea formalităților de control s-a apropiat un camion de model Volvo FH Truck, cu remorcă de model Schimtz, ambele înmatriculate în Federația Rusă. La volanul ansamblului de vehicule, se afla un conațional, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în orașul Vulcănești, care era angajat ca șofer la o firmă transportatoare din Rusia.

Șoferul care transporta din Turcia materie primă textilă, a prezentat la control toate actele necesare, iar în procesul de verificare a actelor s-a stabilit că certificatele de înmatriculare, atât a camionului cât și a remorcii, prezintă indici vizibili de falsificare.

Audiat despre cele depistate, șoferul a declarat că nu cunoaște nimic, fiind sigur de veridicitatea actelor de călătorie cu care circula.

Ca urmare, conform procedurilor legale, certificatele de înmatriculare au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, pe caz fiind întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracțiunii privind confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Sept. 2021, 05:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, scrie Bani.md.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române