Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Mergeți la cumpărături la Piața Centrală? Trebuie să cunoașteți că au fost aprobate noi reguli în contextul COVID

17 Iul. 2021, 09:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Iul. 2021, 09:30 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Deși specialiștii din sănătate au tras un semnal de alarmă și au anunțat că, cel mai probabil, în Moldova ar fi tulpinele Delta și Lambda, mult mai periculoase decât cele anterioare, autoritățile municipale au decis să permită întreprinderii municipale Piața Centrală, loc supraaglomerat, să activeze în regim obișnuit, așa cum se întâmpla până la pandemie.

Un anunț în acest sens a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a întreprinderii.

„Stimați Prieteni !!! Ținem să vă informăm că, în baza Hotărârii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun.Chișinău nr.40 din 15.07.2021, în contextul actualizării datelor despre situația epidemiologică prin infecția COVID-19, stabilirea gradului de alertă „Cod verde” în mun.Chișinău, Î.M. „Piața Centrală” revine la regimul obișnuit de activitate Zilnic de la 06:00 pînă la 18:00 cu stabilirea Zilei Sanitare generale în ultima zi de luni a fiecărei luni calendaristice. Astfel, luni pe 19 iulie a.c., bun venit la cumpărături!!! Pe 26 iulie a. c., se va petrece ziua sanitară generală”, se arată în postare.

Amintim că anterior, în timpul săptămânii, piața era deschisă de la 07:00 și până la 17:00, iar ziua de luni era zi sanitară.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 13:36
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Iul. 2021, 13:36 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Chiar dacă e în închisoare, Alexei Navalnîi își îndeamnă suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile ruse au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus.

Apropiații lui Navalnîi se așteaptă ca autoritățile să ia în colimator și site-ul dedicat votului „Smart Voting”, o strategie prin care sunt sprijiniți candidații cel mai bine plasați în sondaje pentru a-i învinge la alegeri pe politicienii susținuți de Kremlin. Această tactică a făcut ca partidul de guvernământ Rusia Unită să piardă o serie de locuri la alegerile locale recente, scrie The Moscow Times.

Într-un mesaj transmis din închisoare, Navalnîi și-a îndemnat suporterii să descarce aplicația „Smart Voting”, care le oferă și conținutul site-ului său, blocat luni de autorități.

„Ce experiment interesant. Hai să participăm cu toții și să le tragem o lovitură bună Rusiei Unite, Kremlinului și Roskomnadzor-ului”, a spus Navalnîi, referindu-se la la blocarea site-urilor de către Serviciul rus pentru Supravegherea Telecomunicaţiilor, Tehnologie Informaţională şi Mass-Media (Roskomnadzor).

„Știți cum se spune, poți să scuipi pe oameni, dar ce te faci dacă toți oamenii scuipă pe tine?”, a mai transmis el pe conturile sale de pe rețelele sociale, care sunt administrate de echipa sa.

Unul dintre apropiații săi, Leonid Volkov, a spus că autoritatea de stat a încercat să blocheze și canalele YouTube ale lui Navalnîi și ale câtorva apropiați.

În luna iunie, organizațiile lui Alexei Navalnîi au fost catalogate ca fiind „extremiste” printr-o decizie a instanței, ceea ce le interzice membrilor să participe la alegerile parlamentare din toamnă.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid