Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Merkel anunță mai multe restricții pentru Germania. „Practic avem o nouă pandemie”

23 Mart. 2021, 14:09
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
23 Mart. 2021, 14:09 // În Lume //  Daniel Hacina

Germania și-a prelungit lockdown-ul cu încă o lună și a impus câteva restricții noi în efortul de a reduce valul de infecții cu coronavirus cauzate de noile variante. După o lungă conferință video cu guvernatorii din cele 16 state germane, cancelarul Angela Merkel a anunțat că restricțiile stabilite anterior până pe 28 martie vor rămâne în vigoare până pe 18 aprilie.

Potrivit declarațiilor cancelarului german, oamenii nu se vor bucura de sărbătorile pascale nici măcar în maniera în care le-au petrecut anul trecut.

Infecțiile cu coronavirus au crescut constant în Germania, deoarece o variantă mai contagioasă detectată pentru prima dată în Marea Britanie a devenit dominantă pe o bună parte din teritoriul țării.

„Practic avem o nouă pandemie”, a declarat Merkel reporterilor din Berlin.

„În esență, avem un virus nou, evident de același tip, dar cu caracteristici complet diferite, mai sever, mai contagios și mai mortal”, a adăugat ea.

Cancelarul a zis că Germania se află într-o nevoie imperativă de a „frâna modul prin care progresează virusul”.

Rata săptămânală de infecție raportată la 100 mii de persoane s-a ridicat la 107 la nivel național, fiind în creștere față de nivelul la care se stabilise 3 săptămâni în urmă.

Pe fondul îngrijorării cu privire la creșterea numărului de germani care călătoresc în străinătate în vacanțe, autoritățile au convenit, de asemenea, asupra unei cerințe generale pentru aceștia, și anume de a fi testați pentru COVID-19 înainte de a părăsi țara.

De asemenea, în urma discuțiilor din cadrul conferinței de astăzi, autoritățile au stabilit că vor fi oferite teste gratuite tuturor elevilor și profesorilor din școlile germane, multe dintre care s-au redeschis după luni de funcționare în regim online.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 08:17
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
24 Sept. 2021, 08:17 // Life //  Realitatea.md

Ferma lui David Armstrong nu este într-o ţară tropicală din America Centrală, ci în localitatea Ventura, statul California, la doar 97 de kilometri sud de Los Angeles. El a plantat ceea ce ar urma să fie cea mai interesantă plantă pe care familia sa a cultivat-o începând din anul 1865 și anume 20.000 de arbori de cafea. Iată cum își schimbă strategia fermierii.

„Cred că acum pot să spun că sunt un cultivator de cafea”, a spus David Armstrong.

El a explica că nu are niciun fel de experiență în cultivarea cafelei. În mod normal, fermierul cultivă citrice și avocado.

Fermierii cultivă plante pe care nu credeau că le vor planta vreodată

Cafeaua este produsă în principal în regiunile dintre Tropicul Cancerului şi Tropicul Capricornului, unde ţări precum Brazilia Columbia, Etiopia şi Vietnam au cea mai bună climă pentru arborii de cafea, care au nevoie de căldură constantă pentru a supravieţui.

Cu toate acestea, din cauza schimbărilor climatice, se modifică temperaturile în întreaga lume. Acest lucru afectează culturile agricole în numeroase părţi, dar deschide şi noi posibilităţi în alte regiuni. Printre acestea se numără California şi Florida, unde cercetătorii studiază posibilitatea de a cultiva cafea.

Așadar, un grup de fermieri au decis să ia parte la cel mai mare program de cultivare de cafea în SUA. Această ţară este cel mai mare consumator mondial de cafea, dar produce doar 0,01% din recolta mondială de cafea. Toată această producţie are loc în Hawaii, unul dintre singurele două state americane cu un climat tropical, alături de sudul statului Florida.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cafeaua utilizează cu 20% mai puţină apă decât majoritatea fructelor. Apa a devenit o raritate în California după recentele secete şi incendii de pădure. În aceste condiţii, mulţi fermieri au decis să schimbe culturile pentru a face faţă limitelor introduse cu privire la utilizarea apei.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române