Curs valutar
 • EUR
  20.6519
  1.241%
 • USD
  19.5984
  0.2842%
 • RUB
  0.3169
  -0.5049%
 • RON
  4.1891
  1.227%
 • UAH
  0.5320
  0.5263%

Mic și „voinic”! Un minor din Soroca, cercetat în stare de libertate pentru jaf. Cine s-a dovedit a fi victima

01 Feb. 2022, 16:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
01 Feb. 2022, 16:51 // Societate //  Valentina Buză

Un adolescent în vârstă 16 ani este cercetat în stare de libertate pentru că, a sustras în mod deschis telefonul mobil al unui bărbat din raionul Soroca. Potrivit informațiilor, victima de 30 de ani se afla pe o stradă din oraș, în timp ce a fost bruscată de o persoană necunoscută, care i-a sustras telefonul mobil, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, la scurt timp tânărul a fost identificat și escortat la Inspectoratul de Poliție Soroca.

„În cadrul audierilor, suspectul, originar din Soroca, și-a recunoscut vina și a predat obiectul sustras. Pentru că este la prima abatere de la lege, adolescentul este cercetat în stare de libertate, având obligația de a se prezenta la organul de urmărire penală”, se mai arată în nota informativă a IP Soroca.

De menționat că, Poliţiștii din Soroca urmează să stabilească dacă adolescentul a fost implicat şi în comiterea altor infracțiuni.

În acest context pentru a nu cădea victima jefuitorilor, Poliția din Soroca vine repetat cu următoarele recomandări:

 • Evitaţi plimbările noaptea la ore târzii în zonele mai puţin circulate sau prin locuri neiluminate şi nesigure.
 • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile, etc.), demonstrând persoanelor necunoscute valorile pe care le aveţi în posesie, puteţi rămâne fără ele;
 • Țineţi-vă poşeta sau servieta sub braţul, care este opus traficului, în această manieră hoţii prin smulgere nu vor putea acţiona;
 • Dacă observaţi că sunteţi urmărit/urmărită, deplasaţi-vă prin zone intens populate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit. Nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor;
 • La intrarea în imobil (bloc locativ, instituţie, organizaţie, întreprindere, etc.) fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane dubioase;
 • Folosiţi orice motivaţie pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute, instruiţi-vă în acest sens şi membrii familiei;
 • Când ascensorul nu funcționează, fiţi atenţi la cei care urcă scările odată cu dumneavoastră, păstraţi distanţa în timpul deplasării pentru a vă crea siguranţă;
 • Evitaţi transportarea unor sume mari de bani/obiecte de valoare fără măsuri corespunzătoare de siguranţă.

În cazul în care ați fost victima unui jaf/tâlhării, adresați-vă la cea mai apropiată secție sau sector de poliție şi depuneţi o sesizare, în care să descrieţi cele întâmplate ori la serviciul 112.

Realitatea Live

05 Dec. 2022, 12:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
05 Dec. 2022, 12:55 // Societate //  Valentina Buză

Familiile defavorizate din Capitală vor primi și în acest an, din partea Primăriei Chișinău, compensații pentru energia termică. Acesta constituie 40% din factura primită.

Conform responsabililor, pentru luna noiembrie au fost alocate deja milioane de lei pentru acordarea compensațiilor pentru căldură.

„În această iarnă, cheltuielile pentru a oferi aceste compensații vor crește considerabil, în condițiile în care prețul pentru gaz a crescut de aproape șapte ori în ultimul an și jumătate. Absolut toți cei care au depus actele pentru compensații și sunt eligibili vor primi compensații 40 de procente din factură”, spune Ion Ceban.

Potrivit edilului, în acest sezon, numărul beneficiarilor a crescut la 26 de mii de familii, față de 21 de mii cât s-au înregistrat în sezonul precedent.

„Beneficiarii sunt familiile defavorizate din municipiul Chişinău, unde venitul lunar per membru a fost mai mic de 3000 de lei. Pot beneficia de ajutor și familiile tinere, al căror venit lunar per persoană nu a depăşit suma de 5000 de lei”, a mai conchis el.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală