Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Microsoft a anunțat oficial Windows 11: Tot ce trebuie să știi despre sistemul reînnoit al gigantului

25 Iun. 2021, 13:32
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 13:32 // Sci-tech //  Realitatea.md

Gigantul Microsoft a anunțat oficial, joi, Windows 11, următoarea versiune a sistemului său de operare desktop. Microsoft intenționează să lanseze Windows 11 pentru publicul larg până la sărbători, așa că probabil ne putem aștepta ca marele eveniment să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Înainte de marea lansare pe piață, probabil că vom vedea o serie de beta-uri publice, începând de săptămâna viitoare. Va fi o actualizare gratuită pentru utilizatorii de Windows 10.

Windows 11 te va calma

Așa cum a menționat Panos Panay, directorul de produse Microsoft, ideea generală din spatele designului noii versiuni este să determine utilizatorii să simtă „un sentiment incredibil de calm”.

În același timp, echipa Windows a depus eforturi pentru ca noua versiune să fie și mai rapidă.

Actualizările Windows, de exemplu, ar trebui să fie cu 40% mai rapide, dar Panay a mai menționat că pornirea computerului și chiar navigarea ar trebui să se realizeze mult mai repede.

O caracteristică surpriză aici este că acum vei putea rula și aplicații Android pe Windows. Aceste aplicații vor părea a fi aplicații native care pot fi integrate, de exemplu, în bara de activități. Ele se vor regăsi în magazinul Microsoft reproiectat.

De asemenea, Microsoft promite o grafică mai bună datorită Auto HDR, o caracteristică care este deja disponibilă pe Xbox. Mii de jocuri, spune Microsoft, vor fi îmbunătățite automat cu Auto HDR pe Windows 11. În plus, compania susține că, datorită unui nou API de stocare în Windows 11, jocurile vor putea încărca rapid activele jocului fără a împiedica CPU ( dar va fi nevoie de un computer compatibil pentru a face acest lucru).

Așa cum era de așteptat, va exista și un nou magazin Microsoft, despre care Panay a spus că a fost construit de la bază, în special pentru a performa la capitolul viteză.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a spus că dorește ca dezvoltatorii să aibă posibilitatea de a-și construi propriile platforme pe Windows 11.

„Windows este scena pentru crearea lumii”, a spus el. „Cu această nouă versiune de Windows, dezlănțuim inovația și ingeniozitatea inerente fiecăruia dintre noi. […] Astăzi, lumea are nevoie de o platformă mai deschisă […] Windows este platforma în care se pot naște lucruri mai mari decât Windows – cum ar fi webul. Aceasta este aspirația noastră cu Windows 11″.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată