Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un Acord de Colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal

26 Iun. 2021, 11:59
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Iun. 2021, 11:59 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Acordul de cooperare a fost semnat de către Pavel Voicu, Ministrul afacerilor interne și Leonid Oleinicenco, președintele Federației Moldovenești de Fotbal. Evenimentul a avut loc astăzi, pe stadionul Clubului Sportiv Central „Dinamo”, unde au participat angajați ai MAI și  reprezentanți ai FMF.

Obiectivul acordului îl constituie acțiunile în comun stabilite de ambele părți, privind dezvoltarea ramurii sportive și încurajarea sportului pentru toți, prin promovarea și popularizarea fotbalului, sprijinirea activității fotbalistice, precum și desfășurarea acțiunilor de asigurare a ordinii publice cu ocazia întrunirilor și manifestațiilor sportive.

În acest context, Pavel Voicu a reiterat despre susținerea și promovarea sportului atât cel profesionist cât și de amatori. 

„Dezvoltarea sportului profesionist și de amatori este una din prioritățile Ministerului Afacerilor Interne, care are scopul să contribuie la creșterea formei fizice a propriilor angajați. În ultimul an Ministerul Afacerilor Interne a intensificat semnificativ colaborarea cu Asociațiile și Cluburile Sportive. În plus, depunem un efort considerabil în renovarea infrastructurii sportive ale MAI, dar și implicarea activă în diferite competiții sportive”, a declarat Pavel Voicu, ministrul afacerilor interne.

La finalul evenimentului, angajații Ministerului Afacerilor Interne și-au manifestat deschiderea pentru promovarea unui mod activ de viață, prin propriul exemplu, jucând un meci de fotbal amical cu echipa FMF.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate