Curs valutar
  • EUR
    19.3271
    0%
  • USD
    17.6688
    0%
  • RUB
    0.1814
    0%
  • RON
    3.8845
    0%
  • UAH
    0.4286
    0%

Moldova Agroindbank, premiată al doilea an consecutiv cu trofeul „Best Digital Bank Moldova”

16 Feb. 2021, 16:14
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
16 Feb. 2021, 16:14 // Economie //  Realitatea.md

Plus de comoditate, rapiditate, flexibilitate, autonomie în relația clienților cu banca și inovație continuă – sunt doar câteva avantaje ale proceselor de digitalizare implementate de Moldova Agroindbank în ultima perioadă, în unison cu direcția de dezvoltare anunțată de MAIB – ”we go digital”.

Progresele digitale ale Moldova Agroindbank din anul 2020 au fost înalt apreciate de publicația internațională Global Banking and Finance Review, care analizează anual performanțele companiilor din întreaga lume și le premiază în cadrul unui riguros concurs cu participarea unui juriu de experți.

Pentru al doilea an consecutiv înalta distincție pentru cea mai digitalizată bancă din Republica Moldova – „Best Digital Bank Moldova 2021” a fost acordată Moldova Agroindbank, o merituoasă apreciere care demonstrează o dată în plus performanțele MAIB pe acest segment, în special în ce privește dezvoltarea aplicației mobile MAIBank, a serviciului de Internet Banking și a noilor funcționalități digitale.

„Orice decizie pe care o iei are indispensabil consecințe financiare și aceasta accentuează o dată în plus relația între viața de zi de zi și finanțe. De aceea, soluțiile digitale dezvoltate de MAIB  sunt orientate să ofere clientului nostru control total asupra resurselor sale financiare și tranzacțiilor, doar printr-o mișcare elegantă a degetului pe ecranul telefonului, asigurând în același timp securitatea, simplitatea și comoditatea așteptată.

Pandemia COVID-19 a impulsionat și mai mult agenda de digitalizare a Moldova Agroindbank, optând să dezvoltăm funcționalitățile, să creștem oportunitățile de relaționare la distanță a clienților cu banca. În 2020 a crescut considerabil numărul utilizatorilor digitali activi, a crescut numărul de descărcări ale aplicației mobile MAIBank, numărul și volumul plăților efectuate, clienții resimțind confortul de a dispune de o bancă întreagă la un click distanță și pentru achitări de plăți, și pentru deschiderea și comandarea de livrare la domiciliu a cardurilor bancare, și pentru deschiderea depozitelor, conturilor sau cererilor de credite.

Suntem conștienți că decizia clientului de menținere a relației cu banca depinde tot mai mult de experiența pe care clientul o are cu banca sa. De aceea, zi de zi depunem efort maxim să integrăm principiul “centrare pe necesitățile clientului” în toate produsele și serviciile noastre, pentru a ridica experiența clientului cu MAIB la un nou nivel.

Dedic acest premiu echipei MAIB și clienților noștri, pe care îi asigur că vom continua parcursul de modernizare, astfel încât să le oferim cele mai bune experiențe, produse și servicii bancare: de calitate, comode, simple de utilizare și accesibile de oriunde s-ar afla”, a declarat Aliona Stratan, Prim-vicepreședinte al Moldova Agroindbank, cu ocazia primirii trofeului.

În anul 2020 MAIB a reușit să noteze progrese importante în ceea ce privește digitalizarea serviciilor și produselor, fapt confirmat și prin triplarea numărului de clienți care s-au înrolat în infrastructura digitală a băncii.

Mai mult de 10 produse digitale au fost puse la dispoziția clienților pe parcursul ultimului an, fiind vorba implicit despre: deschiderea depozitelor și a conturilor, aplicarea online pentru un credit, solicitarea de a deschide carduri, schimb valutar la ATM și multe altele.

În ultimele 12 luni numărul și volumul operațiunilor pe canale s-a dublat. Deși acest trend a fost impulsionat și de condițiile pandemice, datele confirmă că clienții MAIB au o deschidere bună pentru a începe utilizarea produselor digitale imediat cum acestea sunt puse la dispoziție.

Portofoliul MAIB de produse, servicii și funcționalități digitale include: app MAIBank, Internet Banking, EASI Banking, P2P, T2C, Cash by Code, Cash In By Code etc.

Echipa Moldova Agroindbank continuă să-și concentreze eforturile pe dimensiunea digitalizării și inovării, investind în soluțiile centrate pe client și în dezvoltarea unei relații durabile și de calitate cu fiecare client în parte.

”Global Banking & Finance Review” este una dintre cele mai mari şi prestigioase instituţii media specializate în domeniul financiar, apreciată pentru analizele, interviurile, ştirile şi opiniile pertinente exprimate. Premiile acordate de publicaţie reprezintă aprecierea valorii de către comunitatea financiară globală în anumite domenii de expertiză și excelență în sfera financiară.

Moldova Agroindbank este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, fiind apreciată de prestigioase jurii de experți naționali și internaționali. În 2020 The Banker a desemnat MAIB „Cea mai bună bancă din Moldova”, Global Banking and Finance Review i-a conferit titlul „Best Digital Bank Moldova”, iar VIP Magazin – „Brandul Anului 2020”.

„Cea mai bună bancă din Moldova după calitatea activelor”, „Cea mai bună bancă din Moldova după profitul înainte de taxe”, „Cea mai bună bancă din Moldova după capitalizare în 2019” – sunt distincțiile acordate de Finance Central Europe.

În plan local, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a conferit MAIB distincția „Mercuriul de Aur” la nominalizările „Marca Comercială Responsabilă Social” și „Reputație și încredere”, precum și premiul mare „Mercuriul de Cristal” la nominalizarea „Debutul anului” pentru lansarea LiberCard. Totodată, în 2020 MAIB este unica bancă din țară premiată cu Distincţia de Excelenţă a Camerei de Comerţ şi Industrie.

Realitatea Live

Zilele tale prind culoare – noul design al cardurilor maib adaptate stilului tău de viață
Zilele tale prind culoare – noul design al cardurilor maib adaptate stilului tău de viață
Moldindconbank va finanța elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea sălilor de sport din 35 de școli model
Moldindconbank va finanța elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea sălilor de sport din 35 de școli model
De 5 ani – Kaufland este magazinul familiei tale! O aniversare cu multe premii și promoții speciale
De 5 ani – Kaufland este magazinul familiei tale! O aniversare cu multe premii și promoții speciale
Forumul de afaceri privind Dezvoltarea Durabilă a demonstrat necesitatea de a acționa acum
Forumul de afaceri privind Dezvoltarea Durabilă a demonstrat necesitatea de a acționa acum
Cum pot steagurile personalizate să îți pună afacerea pe hartă?
Cum pot steagurile personalizate să îți pună afacerea pe hartă?
Moldindconbank a premiat trei câștigători ai provocării „Aventura Urbană”
Moldindconbank a premiat trei câștigători ai provocării „Aventura Urbană”
Moldova, criticată la un summit internațional pentru politicile în sănătate bazate pe restricții
Moldova, criticată la un summit internațional pentru politicile în sănătate bazate pe restricții
(VIDEO) Oportunități pentru antreprenorii din Leova: Ce programe sunt implementate de ODA
(VIDEO) Oportunități pentru antreprenorii din Leova: Ce programe sunt implementate de ODA
ABS Recycling și Philip Morris Moldova lansează programul de colectare a rezervelor de tutun
ABS Recycling și Philip Morris Moldova lansează programul de colectare a rezervelor de tutun
13 Oct. 2024, 14:15
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
13 Oct. 2024, 14:15 // În Lume //  Elena Putregai

Secretarul general al organizaţiei internaţionale de cooperare a forţelor de poliţie Interpol a tras un semnal de alarmă cu privire la operaţiunile bandelor internaţionale. „Lumea riscă să piardă lupta împotriva crimei organizate transnaţionale”, a declarat Jurgen Stock pentru DPA la New York, în comentarii publicate.

Stock a subliniat că Interpol are dovezi clare că grupări mafiote precum ‘Ndrangheta din Italia, care operau odinioară la scară regională, s-au extins acum pe toate continentele.

„Ele operează ca nişte întreprinderi globale”, a spus oficialul Interpol. Grupările ar deţine „cantităţi astronomice de resurse” pentru a întreprinde operaţiuni care includ traficul de persoane şi de arme.

Principala sursă de venit a acestor bande rămâne însă contrabanda cu droguri, care se intensifică în Europa.

„Vorbim despre toate tipurile de droguri care sunt disponibile pe pieţele infracţionale. Însă, în prezent, cocaina reprezintă în mod predominant o problemă uriaşă”, a subliniat Stock.

În pofida confiscărilor record de droguri în porturile europene majore Antwerp, Rotterdam şi Hamburg, preţurile de pe stradă şi oferta rămân neschimbate, un semn clar că nu există o penurie de droguri ilegale, a remarcat el.

Estimările sugerează că, în prezent, autorităţile interceptează doar între 15 % şi 20 % din totalul importurilor. Pentru a combate ameninţarea tot mai mare reprezentată de aceste bande, Stock a subliniat necesitatea unei mai mari cooperări internaţionale între agenţiile de aplicare a legii. Autorităţile trebuie să se concentreze pe dezmembrarea celor mai mari 10 până la 15 grupări criminale care operează peste graniţe, a spus el.

Stock se va retrage din funcţia de secretar general al Interpol în noiembrie, după un mandat de 10 ani. Se aşteaptă ca brazilianul Valdecy Urquiza să fie confirmat ca succesor al său la următoarea adunare generală a agenţiei, tot în noiembrie. La zeci de ani după ce Statele Unite au lansat aşa-numitul război împotriva drogurilor, comerţul mondial cu stupefiante ilegale continuă să producă pagube uriaşe.

În Statele Unite, apariţia fentanilului a declanşat o criză majoră a drogurilor în ultimii ani, provocând zeci de mii de decese. Potrivit institutului american care studiază abuzul de droguri, peste 70 000 de persoane au murit din cauza supradozelor de opioide sintetice – în principal fentanil – numai în 2021. Cocaina este încă furnizată în mare parte de cartelurile din America Latină, de la producători din Columbia, Peru şi Bolivia. O mare parte a acesteia este transportată cu nave în Pacific, plecând din portul Guayaquil din Ecuador, a precizat Stock.

„De acolo, piaţa devine foarte flexibilă”, a spus el. Pe diferite rute, drogul extrem de profitabil este dus în Europa, unde ajunge la un preţ de vânzare de aproximativ 70-90 de euro (77-99 dolari) pe gram.

Una dintre principalele rute ale traficului de droguri trece prin regiunile instabile din punct de vedere politic din Africa de Vest, de unde narcoticele sunt canalizate spre Africa de Nord şi Mediterana.

Potrivit lui Stock, corupţia din porturi rămâne o problemă semnificativă, inclusiv în Europa – o preocupare frecvent ridicată de şefii poliţiei locale.

„Afluxul de droguri nu poate fi explicat decât prin faptul că, în mod evident, autorităţile portuare, oamenii care lucrează acolo sunt corupţi”, a adăugat Stock.

Violenţa însoţeşte adesea traficul de droguri de-a lungul rutei sale şi, chiar şi în etapa finală a lanţului de aprovizionare ilegală, ratele criminalităţii sunt în creştere.

În acest aşa-numit „ultim kilometru”, bandele locale se ocupă de distribuţia stradală.

„Deoarece este atât de profitabil”, grupurile se luptă pentru teritoriul străzii, a explicat Stock. Exemple în acest sens pot fi văzute în Suedia, Belgia şi Ţările de Jos.

Stock a adăugat că există, de asemenea, indicii că „au început” conflicte şi în unele părţi din ţara sa natală, Germania.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Zilele tale prind culoare – noul design al cardurilor maib adaptate stilului tău de viață
Zilele tale prind culoare – noul design al cardurilor maib adaptate stilului tău de viață
Moldindconbank va finanța elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea sălilor de sport din 35 de școli model
Moldindconbank va finanța elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea sălilor de sport din 35 de școli model
De 5 ani – Kaufland este magazinul familiei tale! O aniversare cu multe premii și promoții speciale
De 5 ani – Kaufland este magazinul familiei tale! O aniversare cu multe premii și promoții speciale
Forumul de afaceri privind Dezvoltarea Durabilă a demonstrat necesitatea de a acționa acum
Forumul de afaceri privind Dezvoltarea Durabilă a demonstrat necesitatea de a acționa acum
Cum pot steagurile personalizate să îți pună afacerea pe hartă?
Cum pot steagurile personalizate să îți pună afacerea pe hartă?
Moldindconbank a premiat trei câștigători ai provocării „Aventura Urbană”
Moldindconbank a premiat trei câștigători ai provocării „Aventura Urbană”
Moldova, criticată la un summit internațional pentru politicile în sănătate bazate pe restricții
Moldova, criticată la un summit internațional pentru politicile în sănătate bazate pe restricții
(VIDEO) Oportunități pentru antreprenorii din Leova: Ce programe sunt implementate de ODA
(VIDEO) Oportunități pentru antreprenorii din Leova: Ce programe sunt implementate de ODA
ABS Recycling și Philip Morris Moldova lansează programul de colectare a rezervelor de tutun
ABS Recycling și Philip Morris Moldova lansează programul de colectare a rezervelor de tutun
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală