Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Moldova – exemplu pentru UE. Euronews: Pentru fiecare Victor Orban avem nevoie de o Maia Sandu

16 Iul. 2021, 19:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
16 Iul. 2021, 19:55 // Politica //  Cristina Vlah

Rezultatele electorale ale Republicii Moldova sunt pe larg apreciate de către mulți lideri, în special de către cei din UE. Un articol de opinie publicat pe site-ul Euronews se menționează că Europa are nevoie de câte o Maia Sandu pentru fiecare lider de tipul lui Victor Orban, informează Realitatea.md.

„Puterea lecției pe care a oferit-o Maia Sandu constă în simplitatea ei. Am fost martori la faptul că binele poate învinge, de două ori în mai puțin de un an. Acest lucru depășește optimismul politic. Avem nevoie de această dovadă nu doar pentru România, dar pentru întreaga Europă.

Suntem conștienți câte provocări sunt pe întregul continent, cât de multe întrebări apar cauzate de îngrijorările sistemului fragil în care trăim. Suntem într-o luptă hibridă, pentru că nu știm ce mai poate interveni din cauza agresiunii forțelor non-democratice. Cu toate astea, nefiind membră a UE, Republica Moldova e ieșit pe primile linii”, se menționează în articol.

În context, se face o comparație cu situația din Ungaria, unde Victor Orban este prezentat drept un lider anti-democratic. „Uniunea Europeană a oferit suport Ungariei prin mai multe oportunități, care au fost irosite de un politician cu interese personale mai presus decât interesele cetățenilor.

Republica Moldova, fostă republică Sovietică, a obținut mai puține oportunități și mai puțin ajutor…

Aceasta ar trebui să fie o lecție de valoare pentru întreaga Europă, ca să-și aleagă viitorul cu o încredere asemănătoare precum a cetățenilor din Republica Moldova”, se mai menționează în materialul jurnalistic.

Articolul a fost semnat de către Dragoș Tudorache, care e membru român în Parlamentul European. El este și raportor al implementării Acordului de Asociere UE-R Moldova.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 11:39
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Iul. 2021, 11:39 // Life //  Realitatea.md

Nu mai e loc de îndoială: Jennifer Lopez şi Ben Affleck s-au împăcat. J Lo şi-a sărbătorit ziua de naştere pe un yacht, alături de celebrul actor. Mai mult, artista a postat o fotografie în care se sărută cu fostul logodnic. La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat.

Jennifer Lopez şi Ben Affleck nu mai ascund pasiunea care s-a reaprins între ei, după ani buni de când au rupt logodna şi au întristat fanii de pretutindeni. Încă din luna mai a acestui an, tabloidele au răspândit zvonuri cu privire la o posibilă împăcare. Iar fotografiile cu celebrul actor care părăsea discret locuinţa lui J Lo erau dovezi grăitoare.

Totuşi, nicio declaraţie oficială nu a confirmat ceea ce părea deja destul de clar pentru toată lumea. Timpul le-a rezolvat însă pe toate, cei doi afişându-se într-o ipostază romantică, pe Instagram, în văzul celor peste 166 de milioane de urmăritori ai artistei cu origini portoricane Jennifer Lopez.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

Imaginile „surpriză” au fost postate la finalul unei serii de fotografii de la ziua de naştere a lui J Lo, care a sărbătorit în costum de baie împlinirea frumoasei vârste de 52 de ani. Sărutul celor doi, pe o ambarcaţiune de lux din St Tropez, a fost apreciat de peste 7,8 milioane de utilizatori ai reţelei sociale, iar secţiunea de comentarii dă pe dinafară de felicitări şi gânduri bune pentru Ben Affleck şi Jennifer Lopez.

Potrivit unor surse Sky News, în apropiere se afla şi fostul partener al lui J Lo, Alex Rodriguez. Cuplul şi-a spus „la revedere” în luna martie a acestui an.

La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat, cucerind definitiv inimile fanilor după videoclipul pentru celebrul hit „Jenny From The Block”. În 2004, însă, au anunţat că au rupt logodna, iar în următorii ani nu au dat semne cum că ar putea lega din nou povestea de iubire.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid