Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Moldovenii care dețin doar pașaportul biometric nu pot intra în Grecia

12 Iun. 2021, 15:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
12 Iun. 2021, 15:18 // Actualitate //  Realitatea.md

Nu este permisă intrarea cetățenilor/rezidenților din țările non-UE în Grecia, adică cetățenii Republicii Moldova, posesori doar a pașaportului biometric, în scop turistic, nu pot intra pe teritoriul Republicii Elene. Cetățenii Republicii Moldova, posesori ai pașaportului biometric si a unui permis de ședere, emis de către autoritățile competente a unei țări UE, pot intra pe teritoriul Republicii Elene, cu respectarea condițiilor de călătorie.

Informațiile se conțin în cel mai recent document despre condițiile de călătorie elaborat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), care a fost publicat vineri, 11 iunie curent.

Conform deciziei ministeriale comune emisă de Republica Elenă, toți pasagerii care călătoresc cu zboruri internaționale către Grecia sunt obligați să completeze și să trimită electronic Formular de localizare a pasagerilor (PLF) nu mai târziu de ziua precedentă înainte de intrarea în țară. Familiile pot trimite un formular comun e-PLF.

Completarea obligatorie a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF) este extinsă tuturor rezidenților permanenți din Grecia care pleacă pe zboruri internaționale din orice aeroport elen, nu mai târziu decât ziua precedentă de plecare.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta compania aeriană. Informațiile de contact detaliate ale companiilor aeriene sunt furnizate pe acest site.

Toți călătorii trebuie să întrunească următoarele condiții:

• un test PRC negativ de 72 de ore sau (rezultatul va fi în una din limbi: engleză,franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, fiind emis de un laborator acreditat)
• confirmarea însănătoșirii (test serologic – de la 2 la 9 luni) sau
• confirmarea vaccinării (după 14 zile de la aplicarea ultimei doze (rapel)) Suplimentar, la punctele de trecere a frontierei pot avea loc testări aleatorii. Dacă rezultatul testului estepozitiv, persoana va fi plasată în carantină pentru 14 zile.

Cetățenii din următoarele țări sunt excluși de la interdicție: țările UE, Regatul Unit, SUA, Emiratele Arabe Unite, Israel, Serbia, Australia, Noua Zeelandă, F.Rusă, Coreea de Sud, Rwanda, Singapore, Canada, Macedonia de Nord, Ucraina, China, Arabia Saudită, Qatar, Kuweit, Belarus, Bahrain, Thailanda, Singapore, Bosnia si Herțegovina, Muntenegru.

Este permis pentru călătoriile esențiale (transport mărfuri, cazuri umanitare, pentru angajați ai Misiunilor Diplomatice și OrganizațiilorInternaționale), sau pentru cazurile încare este prezentată dovada deținerii unei rezervări la punctul de destinație.

Alte informații utile și surse oficiale de documentare: 1; 2; 3; 4.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 10:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 10:23 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, ar putea fi propusă pentru funcția de șefă a Centrului Național Anticorupție. Despre aceasta comunică unele surse AGORA. Iată cum comentează parlamentara astfel de posibilitate.

„Nu știu nimic despre o astfel de propunere. Știți foarte bine că eu vreau să mă ocup de Reforma justiției. De unde am să fac Reforma justiției – de aici din Parlament, sau de la Ministerul Justiției? Evident, este o altă întrebare pe care urmează o decidem cu colegii împreună. O să examinez sau nu o astfel de propunere atunci când aceasta va veni”, spune Stamate pentru AGORA.

Menționăm că, mandatul actualului șef al CNA este valabil și ar urma să expire peste trei ani. La fel, AGORA precizează că potrivit legislației Republicii Moldova directorul CNA nu trebuie să fie membru de partid în ultimii doi ani, Stamate însă fiind membră a Partidului Acțiune și Solidaritate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate