Curs valutar
 • EUR
  21.4503
  -0.09%
 • USD
  17.7049
  -0.0401%
 • RUB
  0.2462
  0.4468%
 • RON
  4.3559
  -0.1928%
 • UAH
  0.6576
  0.2281%

Morgenshtern și-a găsit „avocatul diavolului”! La întâlnirea cu el, a băut alcool (FOTO)

29 Mai 2021, 09:48
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
29 Mai 2021, 09:48 // În Lume //  Realitatea.md

Judecătoria regiunii Ziuzinski din Moscova, Federația Rusă, va examina protocolul administrativ emis cetățeanului Alișer Valeev, cunoscut cu numele de scenă Morgenshtern, pentru propaganda substanțelor narcotice prin piesele sale. Ședința de judecată va avea loc pe data de 3 iunie 2021. Despre asta a anunțat purtătoarea de cuvânt a instanței, Maria Erohina, pentru presa rusă, în ajun ca rapperul să vină la Chișinău cu un concert.

„Ședința de judecată în dosarul „Valeev” a fost fixată pentru data de 3 iunie, la ora 09:45”, a anunțat Maria Erohina, purtătoarea de cuvânt a Judecătoriei regiunii Ziuzinski din Moscova.

Dosarul a fost întocmit în baza aliniatului 1.1 a articolului 6.13 din Codul de infracțiuni administrative al Rusiei, care presupune propaganda stupefiantelor, a substanțelor psihotrope sau a precursorilor acestora pe internet. Învinuirile îi sunt aduse pentru piesele „Розовое вино 2” și „Family”.

Potrivit avocatului Serghei Jorin, pretențiile poliției sunt legate de textele pieselor.

„În cadrul anchetei, au fost desfășurate câteva expertize ale căror rezultate să bat cap în cap”, a declarat acesta.

Mai mult, a adăugat că Morgenstern a decis să participe în persoană la ședințele de judecată.

Inițial, rapperul a fost calificat drept persoana fizică și risca o amendă de 100 de mii de ruble, însă nu este exclus că instanța poate să-l recalifice drept persoană juridică, ceea ce înseamnă că pedeapsa s-ar ridica până la 1,5 milioane de ruble.

Pe situație, avocatul deja a avut o întâlnire cu clientul său, însă și aceasta nu s-a lăsat fără scandal. Au fost publicate imagini foto în care Alișer Valeev bea alcool. Totodată, i-a făcut și un cadou lui Serghei Jorin – un hanorac pe care scrie „avocatul diavolului”.

„Ne-am întâlnit pentru a ne pregăti pentru ședințele de judecată, însă nimic nu a mers conform planului”, a scris despre asta însăși avocatul pe contul său de Instagram.

Serghei Jorin este un avocat rus, candidat în științe juridice. Și-a câștigat popularitatea în spațiul mediatic în calitate de apărător al vedetelor show-business-ului din Rusia.

Amintim că sâmbătă, 29 mai, Morgestern a anunțat un concert la Chișinău, Republica Moldova.

Realitatea Live

15 Iun. 2021, 21:19
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
15 Iun. 2021, 21:19 // Actualitate //  Cristina Vlah

Cazul „deschiderii secțiilor de votare peste hotarele țării” se va examina din nou la Curtea de Apel. Asta după ce Curtea Constituțională a respins marți, 15 iunie, sesizările depuse de mai multe partide, informează Realitatea.md.

Înalta Curtea menționează că a constatat că sesizările în cauză nu întrunesc condițiile de admisibilitate și nu pot fi acceptate pentru examinare în fond, acestea fiind declarate inadmisibile.

Excepțiile nu au vizat probleme de substanță referitoare la numărul efectiv de secții de votare. Ele au vizat exclusiv probleme procedurale, și anume neconstituționalitatea:

 1. Textului „fără respectarea procedurii prealabile” din articolul 72 alin. (3) din Codul electoral;
 2. Cuvântului „Contestațiile” și a textului „se examinează în conformitate cu prevederile […] Codului administrativ” din articolul 73 alin. (7) din Codul electoral;
 3. Textului „Instanța de judecată adoptă şi pronunță hotărârea în conformitate cu prevederile […] Codului administrativ” din articolul 74 alin. (1) din Codul electoral.

Pentru a declanșa controlul de constituționalitate, Curtea a trebuit să confirme aplicabilitatea prevederilor legale contestate în cauzele examinate în fața instanțelor de drept comun care au trimis sesizările.

Condiția „aplicabilității prevederilor legale contestate în cauza examinată în fața instanței de drept comun” presupune aplicabilitatea unor prevederi care îl prejudiciază pe autorul excepției de neconstituționalitate. Totuși, în cele două sesizări, Curtea nu a reținut prejudicierea autorului prin prevederile contestate. În mod logic, declararea neconstituționalității acestor prevederi ar fi făcut inutile acțiunile în justiție ale autorului sesizărilor.

„Cu referire la o pretinsă obligativitate a procedurii prealabile la contestarea hotărârilor Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea unor secții de votare, Curtea a reținut următoarele. Articolul 162 din Codul administrativ stabilește că procedura prealabilă urmărește scopul de a verifica legalitatea actelor administrative individuale. Cererea prealabilă poate fi formulată în vederea: a) anulării în tot sau în parte a unui act administrativ individual ilegal sau nul; b) emiterii unui act administrativ individual. Astfel, Curtea a constatat că procedura prealabilă este obligatorie doar în cazul actelor administrative cu caracter individual”, se menționează în decizia Curții Constituționale.

Curtea a notat că hotărârile Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea unor secții de votare nu sunt acte administrative cu caracter individual, ci sunt acte administrative cu caracter normativ. Ele sunt adoptate pentru punerea în aplicare a prevederilor pertinente din Codul electoral, vizează un număr nedeterminat de subiecte și au un caracter general. Prin urmare, în cazul contestării unor astfel de hotărâri în instanța de judecată nu este necesară parcurgerea procedurii prealabile.

Astfel, cazul urmează să fie din reluat la Curtea de Apel. Aceasta a amânat examinarea cauzei până la pronunțarea Curții Constituționale. Asta după ce ședința de judecată în acest sens a fost amânată de mai multe ori.

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției