Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Morgenshtern și-a găsit „avocatul diavolului”! La întâlnirea cu el, a băut alcool (FOTO)

29 Mai 2021, 09:48
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
29 Mai 2021, 09:48 // În Lume //  Realitatea.md

Judecătoria regiunii Ziuzinski din Moscova, Federația Rusă, va examina protocolul administrativ emis cetățeanului Alișer Valeev, cunoscut cu numele de scenă Morgenshtern, pentru propaganda substanțelor narcotice prin piesele sale. Ședința de judecată va avea loc pe data de 3 iunie 2021. Despre asta a anunțat purtătoarea de cuvânt a instanței, Maria Erohina, pentru presa rusă, în ajun ca rapperul să vină la Chișinău cu un concert.

„Ședința de judecată în dosarul „Valeev” a fost fixată pentru data de 3 iunie, la ora 09:45”, a anunțat Maria Erohina, purtătoarea de cuvânt a Judecătoriei regiunii Ziuzinski din Moscova.

Dosarul a fost întocmit în baza aliniatului 1.1 a articolului 6.13 din Codul de infracțiuni administrative al Rusiei, care presupune propaganda stupefiantelor, a substanțelor psihotrope sau a precursorilor acestora pe internet. Învinuirile îi sunt aduse pentru piesele „Розовое вино 2” și „Family”.

Potrivit avocatului Serghei Jorin, pretențiile poliției sunt legate de textele pieselor.

„În cadrul anchetei, au fost desfășurate câteva expertize ale căror rezultate să bat cap în cap”, a declarat acesta.

Mai mult, a adăugat că Morgenstern a decis să participe în persoană la ședințele de judecată.

Inițial, rapperul a fost calificat drept persoana fizică și risca o amendă de 100 de mii de ruble, însă nu este exclus că instanța poate să-l recalifice drept persoană juridică, ceea ce înseamnă că pedeapsa s-ar ridica până la 1,5 milioane de ruble.

Pe situație, avocatul deja a avut o întâlnire cu clientul său, însă și aceasta nu s-a lăsat fără scandal. Au fost publicate imagini foto în care Alișer Valeev bea alcool. Totodată, i-a făcut și un cadou lui Serghei Jorin – un hanorac pe care scrie „avocatul diavolului”.

„Ne-am întâlnit pentru a ne pregăti pentru ședințele de judecată, însă nimic nu a mers conform planului”, a scris despre asta însăși avocatul pe contul său de Instagram.

Serghei Jorin este un avocat rus, candidat în științe juridice. Și-a câștigat popularitatea în spațiul mediatic în calitate de apărător al vedetelor show-business-ului din Rusia.

Amintim că sâmbătă, 29 mai, Morgestern a anunțat un concert la Chișinău, Republica Moldova.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 19:09
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 19:09 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Fosta campioană sovietică la şah Nona Gaprindashvili a intentat un proces de defăimare împotriva Netflix solicitând plata unor despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari, din cauza unei replici din serialul „The Queen’s Gambit” care este, potrivit avocaţilor şahistei, falsă şi sexistă.

Vedetă a şahului sovietic din anii 1980, considerată o adevărată eroină în Republica Georgia din Caucazul de Sud, jucătoarea a fost portretizată în ultimul episod al serialului drept o campioană care nu a „înfruntat niciodată bărbaţi”.

În plângerea depusă în numele şahistei la un tribunal federal din Los Angeles, se spune că referinţa la persoana acesteia „îi dezonorează realizările în faţa milioanelor de oameni care urmăresc serialul”.

Potrivit documentelor juridice consultate de Reuters, şahista, de cinci ori campioană mondială, a fost prima femeie din istorie care a obţinut titlul de maestră internaţională a şahului într-un sport dominat de bărbaţi.

Gaprindashvili cuncurase împotriva a cel puţin 59 de jucători bărbaţi până în 1968, anul în care este plasată acţiunea episodului serialului, potrivit documentelor judiciare.

Netflix nu a dat curs imediat unei solicitări de a comenta pe marginea acestui subiect, dar, potrivit presei americane, a spus că-şi va apăra cu fermitate punctul de vedere.

„Credem că afirmaţia nu are niciun temei”, a spus un purtător de cuvânt al gigantului american din domeniul streamingului, potrivit articolelor apărute în presă.

„The Queen’s Gambit”, ecranizarea unui roman din 1983 semnat de Walter Tevis, spune povestea unei tinere orfane, Beth Harmon, care devine cea mai bună jucătoare de şah din lume în perioada Războiului Rece.

Harmon, care e interpretată de Anya Taylor-Joy, este descrisă de Netflix ca fiind ”hotărâtă să cucerească graniţele tradiţionale stabilite în lumea dominată de bărbaţi a şahului competitiv”, scrie Agerpres.

Serialul a fost recompensat cu două Globuri de Aur în 2021 şi a obţinut 18 nominalizări la cea de-a 73-a ediţie a Primetime Emmy Awards care va avea loc în acest weekend.

Avocaţii lui Gaprindashvili susţin că serialul, lansat în octombrie 2020, i-a adus prejudicii profesionale şi doresc eliminarea replicii în care se spune că şahista nu ar fi jucat niciodată cu bărbaţi, replică pe care o etichetează ca fiind grosolan de sexistă şi depreciativă.

Netflix i-a angajat pe rusul Garri Kasparov, fost campion mondial la şah, şi pe americanul Bruce Pandolfini, maestru naţional, drept consultanţi de specialitate ai serialului.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române