Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Mulțumiri și aprecieri! Grosu și Gherman, în discuții cu ministrul de Externe al Slovaciei

15 Sept. 2021, 11:11
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
15 Sept. 2021, 11:11 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, s-a întâlnit, în dimineața zilei de astăzi, cu Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, Ivan Korčok, aflat în vizită oficială în țara noastră, purtând discuții pe mai multe subiecte de actualitate.

Igor Grosu i-a mulțumi oficialului străin pentru ajutorul pe care Slovacia l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor în plan politic, economic și pentru diverse proiecte sociale.

„Am apreciat, totodată, sprijinul acordat, de la începutul pandemiei, pentru sistemul nostru de sănătate. Sunt gesturi de solidaritate ce vor apropia și mai mult țările noastre”, a punctat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a prezentat prioritățile Legislativului de la Chișinău, printre care reformarea justiției, combaterea corupției, crearea climatului favorabil pentru investiții străine și afaceri.

În acest sens, a fost exprimat interesul pentru stabilirea unor contacte parlamentare mai substanțiale, inclusiv la nivel de comisii și grupuri de prietenie.

Ivan Korčok a încurajat autoritățile statului în eforturile de modernizare a țării, menționând că reformele structurale reprezintă motorul creșterii bunăstării a populației.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 07:59
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 07:59 // Life //  Realitatea.md

Daniela Bejan are 20 de ani, este din Oxentea, Republica Moldova și studiază Turism la Chișinău. Apariția tinerei pe scena show-ului SuperStar România a stârnit zâmbete, lacrimi și alte emoții pe chipurile juraților.

Daniela este apropiată de bunica sa, aceasta a crescut-o încă de când era mică. Părinți au divorțat încă de când era micuță. Acum, Daniela se emoționeaza tare când vorbește despre divorțul părinților, pentru că a fost afectată.

Părinții muncesc în străinatate și o ajută pe Daniela să-și continuie studiile. După ce va termina studiile, Daniela speră că se va muta în București alături de iubitul ei, Robert, un român din Buzău. S-au cunoscut într-o tabără pentru copii din Transnistria.  În momentul în care a împlinit 18 ani, Daniela le-a zis părinților că  pleacă să își vadă iubitul, scrie superstar.protv.ro.

La SuperStar România, tânăra a interpretat piesa Sous le ciel de Paris, de Edith Piaf.

VIDEO The Artist Awards: 4 artiști moldoveni – în topurile din România. Cu ce au impresionat vedetele

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române