Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Noi alerte de călătorie! Atenție, dacă ați planificat o vacanță peste hotare

25 Iun. 2021, 19:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
25 Iun. 2021, 19:50 // Societate //  Cristina Vlah

Dacă planificați să călătoriți peste hotare, sau aveți stabilită o vacanță în străinătate, trebuie să știți că unele țări au introdus modificări la capitolul intrare sau aflare pe teritoriul lor, informează Realitatea.md.

În Ucraina, cetățenii Republicii Moldova pot intra prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat: polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și unul din următoarele documente:

– rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), sau SARS-CoV-2 (RAT) efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau

– certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.

Totodată, cetățenilor sosiți din Federația Rusă, Republica India, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Republica Portugheză sau care s-au aflat pe teritoriul acestor state cel puțin șapte zile, li se interzice trecerea frontierei de stat a Ucrainei fără un rezultat negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, care va fi efectuat nemijlocit în punctele de trecere.

Călătorii în Cipru. Republica Moldova este inclusă în categoria țărilor Gri (Sunt toate statele care nu sunt incluse în categoriile verde, portocalie și roșie).

Toate persoanele care vor călători în Republica Cipru trebuie să se înregistreze pe pagina https://cyprusflightpass.gov.cy, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în țară.

Toți călătorii care sosesc pe aeroporturile din Republica Cipru, indiferent că sunt sau nu vaccinați anti Covid-19, pot fi selectați aleatoriu pentru testul PCR Covid19, costurile fiind suportate de autoritățile locale.

Toate informațiile relevante privind informațiile de călătorie pot fi consultate pe adresele de website: www.visitcyprus.com și

www.cyprusflightpass.gov.cy

În Germania. Începând cu 13 iunie 2021, Republica Moldova a fost exclusă din categoria zonelor de risc. Cu toate acestea, restricțiile de călătorie în Germania pentru cetățenii RM rămân în continuare în vigoare, intrarea în țară fiind permisă doar persoanelor care cad sub incidența categoriilor exceptate (vedeți mai jos în rubrica ”Categoriile exceptate”).

Mai multe detalii la subiect, le găsiți accesând pagina web a Institutului Robert Koch: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.

Pentru mai multe detalii verificați informațiile prezentate de către Ministerul Afacerilor Externe, accesând aici. 

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:39
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:39 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un hotel din Marea Britanie a introdus o taxă de membru de 200 de lire sterline (270 USD) după ce pitorescul său bar de pe stâncă a fost inundat de instagrameri care doreau să obțină fotografii la apus, scrie Bani.md.

Proprietarii hotelului Druidstone din Pembrokeshire, Țara Galilor, au spus că barul, care are vedere la Golful St Brides, a fost atât de inundat de turiști încât au fost obligați să „controleze numărul”.

„Oaspeții mei trebuiau să aștepte 45 de minute la bar pentru a lua o băutură și o mulțime de localnici ne vor evita vara pentru că eram prea ocupați”, a declarat pentru BBC proprietarul Angus Bell, care a moștenit hotelul de la părinții săi.

Bell a spus că non-membrii pot rezerva în continuare cazare și masă la restaurant.

Miscarea i-a enervat pe unii localnici care merg de ani de zile la unitate.

Citiți articolul integral pe BANI.MD.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române