Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Noi conflicte de interese și încălcări, stabilite de ANI! Au fost aplicate amenzi de peste 10 mii de lei

27 Dec. 2021, 13:54
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Dec. 2021, 13:54 // Actualitate //  Realitatea.md

Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) informează că, în perioada 20-24 decembrie 2021 a inițiat patru controale. În două proceduri de control, referitor la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese, sunt vizați un șef adjunct de Direcție din cadrul Consiliului raional Ungheni și un primar din raionul Cantemir.

Două proceduri de control, pentru eventuale încălcări ale regimului juridic al averii, au fost inițiate în privința unui primar din r-nul Drochia și a unui funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal.

De asemenea a fost refuzată inițierea controlului în 18 cazuri din lipsa bănuielii rezonabile al unor încălcări, inclusiv zece pe avere, șase pe conflicte de interese și două pe incompatibilități de funcție.

Inspectorii de integritate au emis șaptesprezece acte, inclusiv în șapte acte au fost depistate încălcari ale legislației. Printr-un Act de constatare s-a constatat avere nejustificată în privința unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În alte șase Acte de Constatare s-au constatat conflicte de interese admise de un director interimar al unei instituții publice a MEC, un ex-primar din suburbia mun. Chișinău, un primar din raionul Criuleni, un primar din raionul Fălești, un consilier în Consiliul Grigorievca, raionul Căușeni și un ex-primar din raionul Fălești.

Au fost întocmite două procese-verbale cu privire la contravenție: pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de către un consilier al Consiliului Miciurin din raionul Drochia și pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese  de către un primar din raionul Rezina. Au fost aplicate amenzi în sumă totală de 10 500 lei.

Direcția juridică a ANI a participat în 15 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare,  emise de inspectorii de integritate și contestate de către subiecții declarării.

Reprezentanții ANI au răspuns la 116 apeluri, dintre care 28 la Linia instituțională. La solicitare, au fost eliberate 10 Certificate de Integritate.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 06:41
 // Categoria: În Lume // Autor:  Redacția Realitatea
27 Sept. 2023, 06:41 // În Lume //  Redacția Realitatea

Un judecător din New York i-a declarat  pe Donald Trump şi pe doi dintre copiii săi, Donald Trump Jr şi Eric Trump, responsabili de „fraudă” financiară „repetată” în anii 2010 în evaluarea activelor Organizaţiei Trump, chiar înainte de începerea luni a procesului civil în acest caz, transmite AFP.

În acest dosar, procuroarea generală a statului New York, Letitia James, care depusese o plângere, cere, în special, reparaţii financiare în valoare de 250 de milioane de dolari şi interdicţii de a conduce companii pentru fostul preşedinte şi apropiaţii acestuia.

În decizia sa, judecătorul Arthur Engoron consideră că Donald Trump, care visează să recucerească Casa Albă în 2024, şi cei doi copii ai săi, vicepreşedinţi executivi ai Organizaţiei Trump, sunt „responsabili” pentru „încălcări repetate” ale legii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Judecătorul Arthur Engoron a adăugat că documentele depuse de procurorul general arată „în mod clar” „evaluări frauduloase” de către Donald Trump ale activelor grupului, fiind vorba de o multitudine de companii, care variază de la imobiliare rezidenţiale la hoteluri de lux şi cluburi de golf.

Procuroarea generală a statului New York îl acuză pe miliardarul republican şi pe copiii săi că au „umflat” acest patrimoniu cu miliarde de dolari, printre altele, cu scopul de a obţine credite mai avantajoase de la bănci în perioada cuprinsă între 2011 şi 2021.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală