Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Noi detalii despre maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii. Vor fi trei zile de imunizare

24 Mai 2021, 11:34
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
24 Mai 2021, 11:34 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Municipalitate anunță noi detalii despre maratonul de vaccinare anti-COVID organizat împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale. Acesta va fi lansat vineri, 28 mai, iar toți doritorii vor putea să se imunizeze trei zile consecutiv.

Despre aceasta anunță edilul Capitalei, Ion Ceban.

„Maratonul va fi lansat vineri ora 09:00 la Palatul Republicii și va avea loc timp de 3 zile. În prezent avem vaccinuri suficiente, iar autorităţile centrale vor mai aduce loturi importante de vaccinuri în ţară. Fac apel către toată populaţia şi către toţi oaspeţii capitalei! Vă rog să vă responsabilizaţi pentru vaccinare, vă aşteptăm la orice centru şi punct de vaccinare, indiferent de locul de trai şi de viza de reşedinţă”, anunță edilul.

Funcționarul însă nu a precizat ce tipuri de vaccinuri vor fi aduse la maraton.

Contactat de Realitatea.md, purtătorul de cuvânt al MSMPS, Cristina Stratulat, ne-a spus ca va reveni pe parcurs cu detalii.

De asemenea, Ceban susține că pentru siguranţa epidemiologică în Chişinău, trebuie sa avem o acoperire vaccinală de 70%, ideal chiar 80%.

În acelaşi timp, chiar dacă statisticile din ultimele săptămâni ne arată că avem o scădere considerabilă a numărului de infectări cu coronavirus, inclusiv în capitală, noi nu ne relaxăma, mai spune Ceban.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 21:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 21:32 // Politica //  Cristina Vlah

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană dorește o cooperare aprofundată în domeniul securității cu țările parteneriatului Estic, informează Realitatea.md. Declarații în acest sens au fost lansate în urma întrevederii dintre oficialul European și miniștrii de Externe din Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Punerea integrală în aplicare a acestor acorduri (n.r. – Acordurile de Asociere cu UE) este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate – și, în prezent, în special în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride – cu privire la mediu și conectivitate; așa cum am spus, acest lucru devine cuvântul zilei.

Permiteți-mi să spun, de asemenea, că apropierea de Uniunea Europeană va necesita o muncă din partea ambelor părți. În fiecare dintre țările dvs., știți că există domenii cheie de reformă care necesită îmbunătățiri rapide, aprofundate și sincere. Nu putem decât să aproximăm legislația, să aprofundăm cooperarea și să progresăm în activitatea comună dacă aceste reforme sunt pe deplin adoptate și puse în aplicare”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, demnitarul UE a reiterat faptul că UE va susține din punct de vedere politic și financiar țările Parteneriatului Estic, dar se așteaptă și din partea acestor țări – implementarea reformelor.

„Anul acesta este un an important pentru Parteneriatul estic. Împreună cu Comisia, suntem în curs de finalizare a agendei pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summitul Parteneriatului estic va avea loc în decembrie. Înțeleg că tuturor ne pare rău pentru faptul că a fost [anterior] amânat, așa cum s-a întâmplat și cu alte summituri. Dar în decembrie, când va avea loc acest summit, vom avea ocazia să punem în mișcare această nouă agendă și să convenim asupra unei viziuni comune pentru viitor”, a mai spus Borrell.

În context, înaltul reprezentant european și-a exprimat disponibilitatea de a vizita țările Parteneriatului Estic, printre care e și Republica Moldova, după ce se vor permite liberele deplasări în contextul reducerii pericolului pandemic.