Procurorii anticorupție din Oficiul Sud, informează că, vor contesta cu recurs decizia magistraților de la Judecătoria Cahul sediul Central de plasare în arest la domiciliu a ex-directorului interimar al SA „Drumuri-Cahul” și un angajat al acestei întreprinderi, precum și a administratorului unui agent economic.
„La 21 martie 2022, magistrații Judecătoriei Cahul, sediul Central au examinat demersurile procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud cu privire la aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile în privința ex-directorului interimar al SA „Drumuri-Cahul”, actual consilier municipal în Cahul și unui angajat al SA „Drumuri-Cahul”, precum și administratorului unul agent economic, reținuți pe un termen de 72 de ore, de către procurorii anticorupție, pentru delapidarea averii străine, săvârșită în proporții deosebit de mari”, se artă în nota informativă a Procuraturii.
Așadar, potrivit responsabililor, în rezultatul examinării demersurilor procurorilor anticorupție, magistrații au decis plasarea celor trei persoane reținute, în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.
Mai mult, conform aceleiași note informative emise, procurorii anticorupție consideră decizia instanței de judecată ca fiind neîntemeiată și o vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Cahul, în termen de 3 zile.
Realitatea.md amintește că, sâmbătă, 19 martie 2022, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud în comun cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Teritoriale Sud al Centrului Național Anticorupție Oficiul Sud au efectuat 13 percheziții, în cadrul unei cauze penale, pornite în martie 2022, în care sunt vizați ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul” și un angajat al acestei întreprinderi, precum și administratorul unul agent economic.
Mai exact, aceștia erau învinuiți pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare a averii străine, săvârșită în proporții deosebit de mari.
Ulterior, ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul” a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, în timp ce încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova, la punctul de trecere a frontierei de stat Cahul– Oancea.
Tot sâmbătă, 19 martie, în rezultatul percheziţiilor efectuate, procurorii anticorupţie i-a reţinut pe un termen de 72 de ore şi pe angajatul întreprinderii „Drumuri-Cahul”, precum şi administratorul unui agent economic.
În urma audierilor în calitate de bănuiţi, aceştia nu și-au recunoscut vinovăţia în săvârşirea infracţiunii incriminate şi nu doreau să colaboreze cu organul de urmărire penală.