Curs valutar
 • EUR
  20.0807
  0.0951%
 • USD
  17.2961
  -0.3191%
 • RUB
  0.2428
  0.5354%
 • RON
  4.0580
  0.1281%
 • UAH
  0.6566
  -0.3198%

O doare! Angela Gonța, despre situația Nataliei Morari. „Unii colegi de breasla pur și simplu radiază”

09 Sept. 2021, 11:33
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
09 Sept. 2021, 11:33 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

La o zi de la dezvăluirile șocante ale fondatoarei postului de televiziune TV8, Natalia Morari, precum că Veaceslav Platon este tatăl copilului său, colega sa de breaslă și prezentatoarea știrilor, Angela Gonța, a venit cu o reacție pe Facebook.

În postarea sa, Gonța sare în apărarea Nataliei Morari și spune că, în pofida celor întâmplate, echipa TV8 își va continua munca și că va demonstra că postul TV este fidel principiilor și valorilor care l-au consacrat.

„Apariția Tv8 nu ar fi fost posibilă fără Natalia Morari. Efortul, munca, implicarea și Dedicația ei nu pot fi contestate de nimeni. De asta când spui Natalia Morari, spui Tv8. Natalia a luat o decizie personală. Multora dintre noi viata le oferă alegeri grele. Iar când esti persoana publica viata ta personală devine subiect de discuție. Pentru mulți, acesta este singurul argument de a anula toate meritele profesionale obținute. Ca jurnalist care a participat la crearea tv8 din prima zi înțeleg ca instituția se confrunta cu o criza. Probabil cu cea mai puternica criza din cei patru ani care au fost incredibili de grei. Pierderea încrederii, și nu contează dacă motivele pe care le au oamenii sunt sau nu fondate, este cel mai grav lucru care i se poate întâmpla unei redacții. Sincer, ne doare fiecare comentariu. Bine argumentat sau spus cu ura si cu multă satisfacție. Unii colegi de breasla pur și simplu radiază! Stiind ca lovind in Natalia, lovesc in cei peste 100 de oameni care lucrează la tv8 și care nu au nicio legătura cu alegerea personală a Nataliei. Tv8 știe ce are de făcut. Ne vom continua munca. Și vom demonstra prin fiecare știre, emisiune ca tv8 este fidel principiilor si valorilor care l-au consacrat. Multumim tutor celor ne sunt alături!”, a scris Gonța.

Amintim că miercuri, 8 septembrie curent, Natalia Morari a dezvăluit că tatăl fiului său este Veaceslav Platon. În context, a anunțat că renunță o perioadă la emisiunile sale și se retrage din Consiliul de Administrație al televiziunii.

Ulterior, unii internauți și persoane publice au criticat-o și au acuzat-o de conflicte de interese, alții au susținut-o, menționând că ar fi vorba despre ingerință în viața personală.

Realitatea.md precizează că la începutul anului 2021, Natalia Morari anunța pe Facebook, printr-o serie de imagini, că este însărcinată. Câteva luni mai târziu, aceasta a adus pe lume un băiețel pe care l-a numit Rem. Natalia Morari a fost întrebată cine este tatăl lui Rem și ce nume de familie va purtă copilul.

„Băiatul este Rem Morari. Sunt multe întrebări despre tată. Pe de o parte sunt firești atâta timp cât sunt persoană publică, dar în același timp îmi par un pic nu la locul lor. Rem a avut un tată-donator, pentru că nu toți au posibilitatea să nască în mod obișnuit și în familie. Am deja 37 de ani și nu mai voiam să amân nașterea copilului până voi întâlni „bărbatul visurilor mele”, declara Natalia Morari la începutul lunii aprilie 2021.

Realitatea Live

18 Oct. 2021, 21:36
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 21:36 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu unele explicații despre problemele din cadrul negocierilor cu concernul rus Gazprom, informează Realitatea.md. Potrivit lui Ceban, deocamdată nu se negocia un nou contract dintre Moldovagaz și Gazprom, ci prelungirea celui deja existent, doar că pentru o perioadă de 3 ani.

„Am mizat pentru prelungirea pe 3 ani și menținerea formulei actuale de calcul al prețului, precum și condițiile de plată. Acestea  sunt propunerile, pe care le-am expediat către Gazprom. Dar sunt întrebări mai complexe, legate de datoria transnistreană, implementarea Pachetului Energetic III…

În septembrie noi am prezentat un nou contract, cu o formulă hibrid de calcul – adică în primul trimestru (ianuarie-martie) și ultimul trimestru (al IV-lea) să fie calculat prețul reieșind din indexarea la petrol, dar din aprilie până în septembrie nu se va aplica formula Spot, ci coridorul de preț, care este folosit în contractele Gazpromului cu distribuitorii de gaze din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria”, a declarat Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Potrivit președintelui Moldovagaz, problema principală ar constitui-o nu prețul pentru gazele livrate, ci volumul necesar. Asta pentru că Gazprom nu ar fi rezervat suficiente capacități de gaze pentru țara noastră.

„Astăzi nu ne axăm pe preț, ci pe volumul necesar. Problema e mult mai complexă. Astăzi avem un deficit mare de gaze nu doar în Europa, ci în toată lumea. Pentru Europa deficitul a fost provocat de țările precum Qatar, care au direcționat fluxurile de gaze în alte părți și deficitul european urma să fie acoperit de către Gazprom. La moment, lupta merge pentru volume de gaze și trebuie să asigurăm toți consumatorii cu gaze”, a mai spus Ceban.

În același timp, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz a dat asigurări că pentru luna curentă, octombrie, există suficiente cantitați de gaze pentru consumatorii casnici și pentru instituțiile de utilitate publică. „Pentru luna octombrie noi rezerve avem pentru consumatorii protejați, adică pentru consumatorii din serviciul public și consumatorii casnici. Dar noi căutăm rezerve pentru suplinirea cantităților și pentru agenții economici”, a mai spus Vadim Ceban.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie