Curs valutar
 • EUR
  21.3729
  0.2321%
 • USD
  17.9703
  0.2582%
 • RUB
  0.2456
  0.1629%
 • RON
  4.3395
  0.2212%
 • UAH
  0.6565
  -0.1219%

O parcare publică a fost eliberată în centrul Capitalei: Vor fi disponibile 150 de locuri de parcare

11 Iun. 2021, 10:43
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
11 Iun. 2021, 10:43 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

O altă parcare publică a fost eliberată în centrul Capitalei. Anunțul a fost făcut de către primarul Chișinăului, Ion Ceban, în care susține că este vorba despre teritoriul din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 3, intersecţie cu str. Ismail, care anterior era exploatat de un agent economic. 

În acest sens, peste drum a fost demontat şi gardul care împrejmuia o altă parcare ilegală în str. Ismail 27, iar terenul, de asemenea, a fost întors municipalității. Prin urmare, în zona respectivă, edilul Capitalei susține că în cele două parcări este posibilă staționarea a circa 150 de mașini.

„Ne propunem amenajarea lor, deocamdată au fost aduse în ordine și evacuate gardurile vechi de pe aceste terenuri. În paralel, identificăm şi alte locaţii atât în centrul oraşului, dar şi în sectoare unde vor mai fi amenajate locuri de parcare pentru automobile”, a menționat Ion Ceban. 

Potrivit informațiilor, recent, a fost dat start lucrărilor de amenajare a unei parcări automate cu 4 nivele în centrul capitalei. Proiectul este implementat în preajma blocului Universității Tehnice a Moldovei, situat pe str. 31 August.

Alte două parcări sunt amenajate în preajma parcului La Izvor cu o capacitate de circa 400 de locuri, printre care una lângă parcul Dendrariu, lângă parcul Alunelul și parcul Sarmizegetusa.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 19:14
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 19:14 // Alegeri //  Cristina Vlah

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis ca în Diasporă să fie deschise 150 de secții de votare, informează Realitatea.md. Asta după ce instanțele de judecată au obligat Forul electoral să-și revizuiască decizia anterioară.

Pentru deschiderea a 150 de secții au votat cei 9 membri ai Comisiei. Anterior, Ministerul de Externe informa despre faptul că ar fi oportună deschiderea a 191 de secții de votare pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Deciziile precedente ale Comisiei Electorale Centrale vizau deschiderea a 139, apoi 146 de secții de vot în străinătate. Dar ele au fost atacate în instanță, care au decis că CEC trebuie să modifice numărul secțiilor de vot, ținând cont de avizul Ministerului de Externe.

Având la bază devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 întocmit în baza evaluării necesităților pentru 150 secții de votare, CEC a transmis spre avizare finală MAEIE o listă, la fel, cu 150 secții de votare.

În context, MAEIE a comunicat despre îndeplinirea condiției ce vizează obținerea acordului autorităților competente ale statelor străine, precum și a confirmat posibilitatea asigurării din punct de vedere logistic a procesului de votare, inclusiv identificarea președinților birourilor electorale ale secțiile de votare și sediilor acestora.

Menționăm, că în decizia CSJ s-a avertizat despre o mare discrepanță între propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și cea aprobată de Comisia Electorală Centrală, atunci când Ministerul a propus deschiderea a cel puțin 190 de secții, iar CEC a aprobat doar 146.

Înainte de ședința CEC, însă, autoritatea Electorală a purtat negocieri cu reprezentanții Ministerului de Externe, după care ambele părți au ajuns la numitorul comun de 150 de secții de vot pentru Diasporă.