Curs valutar
 • EUR
  19.2476
  -0.6037%
 • USD
  17.6828
  -0.1521%
 • RUB
  0.2012
  -0.0994%
 • RON
  3.8722
  -0.6327%
 • UAH
  0.4262
  -0.1877%

Obrăznicie! Deputații ruși, văzuți recent la sediul PSRM și Ambasada Rusiei, au monitorizat „alegerile” de la Tiraspol

13 Dec. 2021, 12:47
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
13 Dec. 2021, 12:47 // Politica //  Realitatea.md

Deputații ruși, care la sfârșitul săptămânii trecute au avut o întrevedere cu parlamentarii PSRM în Parlamentul de la Chișinău, au participat în calitate „observatori” în cadrul așa numitului scrutin prezidențial din regiunea transnistreană. Despre acest lucru a anunțat chiar pretinsa Comisie Electorală Centrală din regiune.

Potrivit autorității electorale nerecunoscută de la Tiraspol, la monitorizarea „alegerilor prezidențiale” din regiunea separatistă au participat în calitate de observatori „deputații camerelor superioare și inferioare ale Dumei de Stat a Federației Ruse Vladimir Sipiaghin, Nikolai Novicikov și Serghei Muratov.

„Secțiile de votare din Dubăsari au fost vizitate de deputații camerelor superioare și inferioare ale Dumei de Stat a Federației Ruse Vladimir Sipiagin, Nikolai Novicikov și Serghei Muratov. La cinci secții de votare, pe care au reușit să le viziteze, parlamentarii ruși au remarcat activitatea alegătorilor. Potrivit deputaţilor, aceasta indică un nivel ridicat de încredere a cetățenilor în procesele electorale din ţară, dorinţa acestora de a participa la formarea organelor guvernamentale”, se menționează într-un mesaj publicat pe site-ul așa numitei Comisii Electorale Centrale din stânga Nistrului.

Precizăm că, cel puțin doi deputați ruși, care au vizitat regiunea separatistă duminică, 12 decembrie, când s-a desfășurat „alegerile prezidențiale” în Transnistria, au fost prezenți și la întrevederile de vineri 10 decembrie de la Parlamentul de la Chișinău, cu deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, la Ambasada Federației Ruse, unde au participat și parlamentarii socialiști și chiar la sediul PSRM, unde s-au văzut și cu Igor Dodon.

Amintim că, ieri, 12 decembrie, în stânga Nistrului au avut loc așa numitele alegeri prezidențiale. Rezultatele „scrutinului” nu se cunosc deocamdată, iar „Comisia Electorală Centrală” din regiune nu a postat încă cine a învins.

La „alegeri” au concurat actualul lider, Vadim Krasnoselski, dar și un singur contracandidat – Serghei Pînzari.

Oazu Nantoi, indignat de apariția deputaților socialiști alături de parlamentarii ruși la Ambasada Rusiei din RM

Realitatea Live

22 Iul. 2024, 21:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
22 Iul. 2024, 21:45 // Actualitate //  Ursu Ana

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat raionul Ialoveni, discutând cu primarii despre proiectele locale și vizitând diverse inițiative de dezvoltare comunitară și afaceri locale. Grosu a evidențiat importanța parcursului european al țării și a sprijinului statului pentru antreprenori. El a vizitat localitățile Suruceni și Nimoreni, unde a inspectat proiecte realizate în cadrul programelor „Satul European” și „Satul European Expres”, inclusiv renovarea casei de cultură și instalarea unui sistem fotovoltaic.

„În ultimii 3 ani, au fost modernizate grădinițele, școlile, casele de cultură, construite terenuri de joacă și de fotbal, reparate drumurile, iluminate străzile și gospodăriile asigurate cu apă. Pentru anul 2024, primarii și administrația publică locală din Ialoveni, cu care am discutat astăzi, și-au propus să continue aceste proiecte care au drept scop să modernizeze satele și orașele noastre, asigurând condiții demne de trai pentru fiecare locuitor”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În cadrul vizitei, Grosu a subliniat importanța parcursului european al Republicii Moldova și necesitatea armonizării legislației naționale cu cea a UE. De asemenea, a discutat cu antreprenorii locali despre sprijinul statului pentru dezvoltarea afacerilor, cum ar fi investițiile în panouri solare și achiziționarea de mijloace de transport.

Președintele Parlamentului a vizitat și fabrica de biscuiți a lui Iurie Cimpoieș și pepiniera lui Artiom Stancov, evidențiind importanța sprijinului acordat antreprenorilor locali. În final, a vizitat Galeria colecțiilor Petru Costin, o atracție turistică ce deține numeroase colecții tematice și două recorduri mondiale Guinness.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală