Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

Omorul din Pădurea Domnească: După aproape 9 ani, CSJ a venit cu o decizie

01 Iun. 2021, 07:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
01 Iun. 2021, 07:53 // Societate //  Cristina Vlah

După ce dosarul, privind omorul din timpul unei vânători din Pădurea Domnească, a fost pe rol în mai multe instanțe timp de aproape 9 ani, recent Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a venit cu o decizie. Astfel, doar fostul judecător, Gheorghe Crețu, care a participat la acea vânătoare s-ar face vinovat de moartea tânărului Sorin Paciu, pe când ceilalți au scăpat basma curată, informează Realitatea.md.

Potrivit deciziei CSJ, alți doi inculpați: ex-directorul rezervației „Pădurea Domnească”, Denis Irimciuc, și inginerul pază şi protecţie a pădurii, Valeriu Svistun, nu vor răspunde pentru cele întâmplate în 2012, pentru că a expirat termenul de prescripție de tragere la răspundere penală.

Decizia a fost semnată de judecătorii: Vladimir Timofti (președinte), Nadejda Toma, Iurie Diaconu, Elena Cobzac și Victor Boico. De asemenea, în decizie se menționează și refuzul de a plăti prejudiciul material și moral din contul ÎS Rezervația Naturală „Pădurea Domnească” pentru familia îndoliată. Valoarea cerută de către rudele lui Sorin Paciu a fost de 200 de mii de lei.

De altă parte, doi judecători au avut opinii separate în acest caz. Este vorba despre magistrații Nadejda Toma și Iurie Diaconu, care nu au fost de acord cu decizia formulată în ceea ce ține de liberarea de pedeapsă pentru foștii funcționari la rezervația Pădurea Domnească.

„Nu am susținut soluția adoptată, considerând că decizia instanței de apel urma a fi casată parțial cu remiterea cauzei la rejudecare în latura penală, în partea învinuirii inculpaților Irimciuc Denis și Svistun Valeriu de săvârșirea 257 infracțiunii prevăzute de art. 327 alin. (2) lit. c) Cod penal, precum și în latura civilă (…)”, a scris Iurie Diaconu.

Același lucru a fost susținut și de către Nadejda Toma, care a specificat că latura ce ține de foștii funcționari ai rezervației trebuia rejudecată de un alt complet de judecători.

Realitatea.md amintește, că în decembrie 2012, un grup de demnitari de stat, dar și persoane importante din justiție au participat la o partidă de vânătoare, soldată cu omorul unui tânăr om de afaceri, Sorin Paciu. La acea vănâtoare a fost prezent și fostul procuror general, Valeriu Zubco, fostul vicepreședinte al Curții de Apel, Gheorghe Crețu, precum și alte persoane influente.

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 12:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Oct. 2021, 12:51 // Societate //  Valentina Buză

Impact matinal în Capitală. Două mașini s-au tamponat, iar una a fost proiectată pe trotuar unde a lovit un pieton. Potrivit informațiilor, accindentul rutier s-a produs în jurul orei 09:00, iar imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru a documenta cazul.

„S-a stabilit că impactul s-a produs la intersectia străzii A. Pușkin-M.Kogălniceanu, și a fost implicat un autombil de model Toyota (taxi) condus de un șofer 31 ani, și un automobil de model Skoda (taxi) condus de șofer în vârstă de 30 ani. Mai exact, după ce s-au tamponat, Skoda a fost proiectată pe trotuar și a tamponat un pieton, bărbat de 35 ani”, spune poliția.

Ulterior celor întâmplate, pietonul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie