Activitatea Parlamentului va fi supusă unei monitorizări exhaustive, în următorii patru ani de către Asociației Promo-LEX, în cadrul proiectului „Democrație, Transparență și Responsabilitate”, care a fost prezentat, astăzi, 18 februarie persoanelor responsabile din cadrul Secretariatului Parlamentului.
Monitorizarea se va face pe câteva direcții: transparența decizională, promisiunile electorale, evaluarea modului de organizare și desfășurare a ședințelor plenare, activitatea comisiilor parlamentare, controlul parlamentar, managementul bugetar și administrativ.
Prin această inițiativă, Asociația își propune să scoată în evidentă eforturile depuse de Parlament pentru a face viața cetățenilor mai bună.
„Ne dorim ca activitatea Parlamentului să fie nu doar eficientă, dar și cunoscută”, au specificat reprezentanții Promo-LEX, adăugând că monitorizarea se va face exclusiv prin metode corecte, echilibrate, echidistante și nepărtinitoare.
Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a salutat inițiativa, aceasta fiind în corespundere cu obiectivele instituției legislative – de a îmbunătăți accesul oamenilor la procesul decizional, de a edifica o societate informată și prosperă.
„Este, în primul rând, interesul nostru ca cetățenii să poată vedea, înțelege, evalua și aprecia activitatea deputaților, fracțiunilor, comisiilor parlamentare. În numele Parlamentului Republicii Moldova, vă asigur de toată deschiderea în realizarea proiectului, dar și în colaborarea pe tot spectrul de domenii legate de drepturile și libertățile oamenilor”, a menționat Mihail Popșoi.
Tamara Gheorghița, Secretarul general al Parlamentului, a exprimat disponibilitatea deplină pentru cooperare în cadrul realizării proiectului „Democrație, Transparență și Responsabilitate”.