Curs valutar
 • EUR
  20.6519
  1.241%
 • USD
  19.5984
  0.2842%
 • RUB
  0.3169
  -0.5049%
 • RON
  4.1891
  1.227%
 • UAH
  0.5320
  0.5263%

Pecheziții la domiciliul deputatului Radu Mudreac! Procurorii anticorupție sunt în căutare de probe!

21 Apr. 2022, 19:28
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
21 Apr. 2022, 19:28 // Actualitate //  Realitatea.md

Procurorii Anticorupție, de comun cu ofițerii CNA, desfășoară percheziții la domiciliul deputatului PSRM, Radu Mudreac și în alte locații care-i vizează pe unii complici ai acestuia! Acțiunile de urmărire penală au loc după ce  Parlamentul a aprobat ridicarea imunității lui Mudreac, la solicitarea Procurorului General interimar. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Deputatul Radu Mudreac este cercetat penal într-o cauză penală privind bănuiala rezonabilă de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor dosarului, cauza penală a fost pornită în august 2021, la sesizarea Autorității Naționale de Integritate. Faptele investigate datează începând cu anul 2011, atunci când deputatul era fondator și administrator al unei societăți cu răspundere limitată, atunci când de comun acord cu alte persoane, au întocmit contracte fictive de împrumut cu diferite persoane fizice, în sumă de 3,2 milioane de lei.

De asemenea, în noiembrie 2014, compania reprezentată de deputat a întocmit încă un pretins contract de împrumut cu o altă persoană fizică, în sumă de 376,700 mii lei. În continuare, în perioada decembrie 2014-octombrie 2015, soția deputatului ar fi întocmit 16 contracte fictive de împrumut cu diferite persoane fizice în sumă totală de 4,7 milioane lei pentru edificarea unei construcții comerciale din Chișinău.

Tot în perioada anului 2015, deputatul, acționând în baza procurilor eliberate din numele soției, a depus în conturile bancare a agentului economic o parte din mijloacele financiare indicate mai sus, provenite din împrumuturile fictive.

Astfel, în cadrul investigațiilor și urmare a audierii persoanelor care ar fi acordat împrumuturi, oamenii legii au constatat că ultimii n-au semnat astfel de contracte de împrumut, iar unii potențiali împrumutători la momentul pretinsului împrumut nu se aflau pe teritoriul țării. Totodată, s-a constatat că persoanele respective nu au avut venituri legale suficiente care ar justifica împrumuturile acordate.

 

 

Realitatea Live

05 Dec. 2022, 12:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Victoria Laur
05 Dec. 2022, 12:30 // Actualitate //  Victoria Laur

Eurodeputatul Siegfried Mureșan recunoaște că în calendarul reformelor din Republica Moldova există întârzieri. Parlamentarul a făcut declarațiile săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment care a reunit la Bruxelles și jurnaliști de la Chișinău.

Parlamentarul laudă schimbările din sistemul justiției și consideră că acestea vor avea finalitate, potrivit TV8. El face referire inclusiv la faptul că anterior „a lipsit voința”. 

Oficialul crede că în următoarele luni justiția va fi schimbată în câteva luni. Conform lui, oamenii care vor veni în funcții trebuie să fie credibili, să demonstreze profesionalism, dar și integritate.

„Unu la mână calendarul a fost foarte ambițios. Doi la mână, el se implementează. Acestea sunt de fapt lucrurile importante, reforma să se facă bine, să se implementeze lucrurile așa cum a fost agreat. Experții internaționali lucrează într-un ritm european. Știu că oamenii din Republica Moldova așteaptă rezultate, pe bună dreptate. Experții fac lucrurile bine pregătit, cumpătat. Procesul se va finaliza în februarie-martie, cu o nouă componență a CSM”, a declarat Mureșan.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Mureșan a punctat că este important că „toți judecătorii care exercită justiția din Republica Moldova să fie independenți”, iar „cei cu probleme de integritate să nu mai constituie o problemă pentru sistemul judecătoresc”. În același timp, în opinia eurodeputatului, actualmente există tensiuni din partea celor „care au  vrut să țină sistemul judecătoresc ani pe loc”.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală