Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

Peskov, din numele Federației Rusie dă asigurări că gazul nu va fi utilizat ca instrument de presiune

28 Sept. 2021, 13:23
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
28 Sept. 2021, 13:23 // Economie //  Realitatea.md

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov anunță că partea rusă este pregătită să discute reluarea de către Ucraina a achizițiilor directe de gaze, dacă este necesar. De asemenea, oficialul susține că Rusia nu va folosi gazul pentru a pune presiune asupra altor țări, în special asupra Ucrainei.

Nu, nu este așa, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea conform căreia contractul de gaz între Rusia și Ungaria are ca scop exercitarea de presiuni asupra Ucrainei. Pentru a pedepsi pe cineva.

Partea rusă este pregătită să discute despre reluarea de către Ucraina a achizițiilor directe de gaze, dacă este necesar, a spus Peskov.

Rusia a fost și rămâne un garant absolut și incontestabil al securității energetice a întregului continent european, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, comentând informațiile potrivit cărora contractul de gaz dintre Moscova și Budapesta ar fi fost „îndreptat împotriva Ucrainei”.

Marți, purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe, Oleg Nikolenko, a spus că transportul de gaze care ocolesc Ucraina subminează securitatea națională a țării, precum și securitatea energetică a Europei. El a spus că Kievul „va lua măsuri decisive pentru a proteja interesele naționale” pe fondul încheierii unui astfel de acord.

Contract cu „Gazprom”

Luni, Ungaria a semnat un nou contract pe termen lung cu Gazprom pentru furnizarea de gaze ocolind Ucraina. Documentul a fost aprobat de șefii Gazprom și de compania energetică MVM din Ungaria. În ajunul încheierii acordului, Kievul și-a anunțat dezamăgirea față de acest fapt și a promis că va solicita Comisiei Europene să furnizeze o evaluare a conformității acordului cu legislația europeană în domeniul energiei.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 12:04
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Oct. 2021, 12:04 // Life //  Mădălina Sorokovsky

V-ați gândit vreodată cum arată întâlnirea perfectă? Unde trebuie să aibă loc, cum trebuie să fie ambianța, ce muzică să ascultați, ce bucate să serviți, ce vin să beți, ce desert delicios să savurați? Ei bine, sunt oameni pentru care astfel de lucruri romantice sunt ca o a doua natură, au abilitatea de a ști exact ce te va face să te simți minunat, în ce context și în ce cantitate, pentru că au romantismul în sânge. Iată top cinci cele mai romantice zodii, care nu prea dau greș când pun la cale o întâlnire.

Rac

Deși semnele de apă, cum este Racul, sunt adesea luate în derâdere pentru tendința lor de a fi supra-emoționale, nativii acestei zodii știu să iubească deplin, cu fiecare colț al inimii lor. Sunt romantici incurabili, care le arată asta în mod activ celor dragi. Știu să-și dovedească dragostea, să și-o arate constant, iar când vine vorba de întâlniri romantice vor ști exact ce îți dorești și exact asta îți vor oferi. Au o memorie incredibilă, așa că rețin orice îți place, iar la o seară romantică reușesc să combine maestru toate aceste elemente ca să creeze o atmosferă cum nici n-ai fi visat.

Leu

Dacă sunteți sau ați fost într-o relație cu un Leu, știți cât de romantic poate fi. Leii te fac să te simți special, iubit și apreciat tot timpul. Vibrațiile lor romantice sunt suficiente pentru a transforma atmosfera din jurul într-una extraordinară și te vor face să te simți ca un rege, sau ca o regină, după caz. Sunt sunt extrem de pretențioși, iar la ei romantismul ține de lux și opulență. Latura lor romantică, de multe ori, le domină celelalte sentimente.

Scorpionul

Surprinzător, poate, dar acizii Scorpioni vă vor oferi întâlniri romantice de neuitat. Din când în când, își vor mărturisi dragostea, dar doar la ocazii speciale, pentru că ei nu sunt genul declarativ sau ostentativ. Pot părea duri din exterior, dar inima lor este un cufăr bine ferecat dar plin de dragoste și romantism. Latura lor romantică va fi decât o dulce surpriză pentru tine.

Gemeni

Aceste semne de aer sunt deseori nedreptățite din cauza naturii lor oscilante. Dar Gemenii sunt cu adevărat iubitori loiali și grijulii. E adevărat că doar atunci când își găsesc marea dragoste. În afară de a-i pune pe cei dragi pe un piedestal, nu se vor împiedica să împărtășească verbal lucrurile care le plac la tine. Dacă Gemenii te aleg să fii partenerul lor, toată suma emoțiilor lor intense vor fi îndreptată spre tine. Îți vor cânta la pian, te vor învălui în dragoste și îți vor transforma întâlnirea romantică într-una cum n-ai să mai trăiești.

Taurul

Dacă vrei să vezi cum se demonstrează dragostea în public, Taurul este cel care poate da lecția asta. Nimeni nu o poate demonstra mai bine ca el. Taurii se îndrăgostesc profund și nu se tem niciodată să o arate iar și iar. Sunt însă și extraordinar de geloși, cu ei trebuie să ai mereu grijă să nu-ți scape ceva interpretabil.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie