Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.2672%
 • USD
  17.6521
  0.051%
 • RUB
  0.2435
  0.6982%
 • RON
  4.1969
  -0.2645%
 • UAH
  0.6611
  -0.1966%

Peste 10 pretendenți la funcția de membru permanent CSM, iar trei ca supleanți. Un ex-șef IGP, în ambele liste

05 Mart. 2021, 17:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Mart. 2021, 17:55 // Societate //  Realitatea.md

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat lista persoanelor care aspiră la funcția de membru permanent al CSM, precum și a celor care doresc să facă parte din membri supleanți.

e lista candidaților înscriși pentru funcția de membru permanent în Consiliul Superior al Magistraturii sunt înscriși 11 pretendenți, printre care nume cunoscute în sistemul judecătoresc autohton Ghenadie Pavliuc – vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Viorica Puica – judecătoare, Judecătoria Chișinău, sediul Centru și un fost șef al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, care și-a exercitat funcția în perioada mandatului de ministru de Interne a lui Andrei Năstase.

În prezent, Balan este judecător al Judecătoriei Chișinău, sediu Botanica, după ce a fost repus în drepturi, urmare a demiterii acestuia din sistemul judecătoresc.

Gheorghe Balan se regăsește și în lista candidaților înscriși pentru funcția de membru supleant în Consiliul Superior al Magistraturii, pe lângă alți doi pretendenți: Paniș Alexei și Sandu Victor – unul judecător la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, iar altul la sediul Ciocana.

Sursa: csm.md

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 21:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
16 Sept. 2021, 21:18 // Economie //  Cristina Vlah

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar, informează Realitatea.md.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat până în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul României acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sunt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că întreprinderea de stat Calea Ferată a înregistrat datorii de aproape jumătate de miliard de lei. De mai multe luni angajații nu-și primeau salariile, iar unele conturi erau periodic blocate. La începutul anului curent, datoriile CFM față de angajați depășea suma de 60 milioane de lei, iar oamenii ieșiseră la proteste.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române