Curs valutar
 • EUR
  19.1924
  0.3903%
 • USD
  17.6969
  0.321%
 • RUB
  0.1959
  0.4594%
 • RON
  3.8575
  0.3837%
 • UAH
  0.4432
  -0.0226%

Peste 2000 de cărți, donate în cadrul campaniei „Biblioteca de sub brad”. Ce a pus prim-minsitra sub pomul de Crăciun

06 Ian. 2023, 17:01
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Victoria Laur
06 Ian. 2023, 17:01 // Actualitate //  Victoria Laur

Timp de câteva zile, cât a durat campania „Biblioteca de sub brad”, lansată de Guvern, sute de oameni au venit să aducă literatură bună și colecții întregi de cărți. Elevii unor licee din capitală și din suburbii, dar și mulți angajați ai ministerelor și agențiilor subordonate Executivului, s-au alăturat campaniei.

Participanții sunt convinși de faptul că lectura are un rol important  în educarea tinerilor și îi ajută să-și dezvolte gândirea și imaginația.  Însoțită de feciorul său, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a adus mai multe de cărți pentru copii și adolescenți.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Am completat numărul cărților adunate în cadrul campaniei cu un set de literatură care a marcat primii ani din viața copilului meu – povești și întâmplări ale celor mai îndrăgiți eroi, dar și cărți pe care le-am considerat utile pentru copii. Mă bucur că un număr mare de copii vor avea acces la cărți care cuprind diverse  domenii: povești, aviație, robotică, enciclopedii, romane pentru adolescenți, volume de poezii ale autorilor autohtoni, dar și proză semnată de cei mai cunoscuți autori din literatura universală. Sunt mândră că o astfel de inițiativă a reușit să adune atât de mulți oameni. Pe această cale, aduc sincere mulțumiri tuturor copiilor și adulților care s-au alăturat campaniei”, a spus Natalia Gavrilița.

Publicațiile colectate în cadrul campaniei vor ajunge pe rafturile câtorva biblioteci școlare din mai multe localități ale țării. De asemenea, o parte dintre ele vor fi transmise și unui spital pentru copii.

Realitatea Live

23 Mai 2024, 22:36
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
23 Mai 2024, 22:36 // Actualitate //  Ursu Ana

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că apreciază comportamentul, fostei membre a comisiei vetting și pre-vetting Tatianei Răducanu. Precizările au fost făcute la o emisiune de la PRO TV.

„Trebuie să apreciem că doamna Tatiana Răducanu imediat ce a apărut informația și-a depus cererea de demisie şi a venit și cu o poziție clară ce ține de faptul că nu recunoaște cele imputate şi de fapt a explicat și de ce a venit atat de rapid cu decizia de demisie, pentru a nu periclita procesul de vetting şi membrii comisiei”, a punctat ministra Justiției.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Nu este cazul să ne facem niște concluzii pripite, fiindcă aşa cum a comunicat şi Procuratura Anticorupție atunci când a confirmat acea veridicitate, după cum înțelegem este abia un proces penal în care procuratura trebuie să investigheze. Este foarte important ca aceste suspiciuni să fie bazate pe probe veridice, pe informații corecte şi probe care să fie administrate conform legii… Trebuie să înţelegem, că procedurile urmează să se desfăşoare, iar până la probele sau constatările finale, toți au dreptul să beneficieze de prezumţia nevinovăție”, a declarat Veronica Mihailov Moraru.

Amintim că, Tatiana Răducanu, membră a Comisiei pre-vetting, și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fosta judecătoare ar avea legături cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Conform unei scrisori semnată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, membra demisionară a Comisiei ar fi apropiată și ar fi executat comenzile lui Veaceslav Platon și ale lui Aureliu Colenco, ultimul fiind actualmente principalul avocat al lui Ilan Șor.

Între timp, Procuratura Anticorupție (PA) a confirmat veridicitatea scrisorii. Autoritatea notează că a acționat, pentru a preveni riscuri în sistemul de justiție.

Joi, 16 mai curent, demisia Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor, a fost aprobată de Parlament.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală