Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Petru copii bucurie, pentru părinți problemă! Vacanța de primăvară a copiilor va fi prelungită pana pe 15 martie

03 Mart. 2021, 11:40
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
03 Mart. 2021, 11:40 // Societate //  Realitatea.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal (05-08 martie) cu 7 zile, pentru perioada 09-15 martie 2021. Decizia ministerului este motivată de stoparea răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional.

Recuperarea orelor se va efectua cu prezența fizică a elevilor conform unui grafic individual stabilit de administrația fiecărei instituții de învățământ.

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ publice și private cu privire la stabilirea, în perioada vacanței de primăvară (05-15 martie), a unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie în instituția de învățământ va fi realizată munca la distanță.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării recomandă ca diriginții de clasă în parteneriat cu familiile elevilor să monitorizeze locul aflării copiilor pe parcursul vacanței de primăvară.

Realitatea Live

Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
12 Mai 2021, 16:31
 // Categoria: Slider // Autor:  Petru Beregoi
12 Mai 2021, 16:31 // Slider //  Petru Beregoi

Guvernului britanic va sprijini un proiect de consultanță anticorupție pe lângă Președinție. Anunțul a fost făcut astăzi de către președinta țării, Maia Sandu, după întrevederea cu ministra britanică pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, care a declarat că Marea Britanie va achita experții contractați în cadrul proiect pentru asistența tehnică oferită.

„Pentru realizarea mandatului meu în domeniul anticorupție și reforma justiției, reforme cerute de aproape un milion de cetățeni la alegerile prezidențiale din anul trecut, Guvernul britanic va oferi suport și sprijin. Cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai țării noastre, vom continua lupta cu fenomenul corupției și vom construi o justiție corectă, independentă, în care oamenii pot avea încredere”, a anunțat Sandu.

La fel, în contextul vizitei ministrei Morton la Chișinău, Maia Sandu a declarat că intenționează să utilizeze la maximum beneficiile și oportunitățile oferite de Marea Britanie în cadrul unui Acord de parteneriat strategic, semnat în 2020, dar care încă nu a fost ratificat.

„Intenția noastră este de a valorifica la maximum, în beneficiul cetățenilor, oportunitățile oferite de Acordul de parteneriat strategic, comerț și cooperare, semnat de țările noastre în decembrie 2020, dar încă neratificat din cauza lipsei unei majorități parlamentare responsabile la Chișinău. Acest document stabilește un cadru nou al relațiilor bilaterale, dar și crearea platformei de Dialog Politic şi Strategic la nivel înalt, pe care dorim să le extindem și aprofundăm în anii ce urmează, realizând proiecte ce vor îmbunătăți atât viața cetățenilor, cât și poziționarea țării noastre pe arena internațională. Relațiile dintre Republica Moldova și Regatul Unit au o istorie bogată, în special în domeniul schimburilor educaționale, cooperării militare și de securitate, sprijinirii schimbărilor democratice și a măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului și în consolidarea independenței mass-media”, a mai spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă, susținută, după întrevederea avută cu Wendy Morton.

Amintim că, ministra britanică pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, se află într-o vizită de lucru în țara noastră și a avut mai multe întrevederi cu oficiali moldoveni.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație