Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.014%
 • USD
  17.7044
  0.1384%
 • RUB
  0.2434
  0.9039%
 • RON
  4.1909
  -0.031%
 • UAH
  0.6661
  0.5705%

Poliția de frontieră a tras RUȘINEA! IGPF a indus în eroare jurnaliștii, după ce au modificat în taină un comunicat

14 Sept. 2021, 11:46
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
14 Sept. 2021, 11:46 // Actualitate //  Realitatea.md

În dimineața zilei de astăzi, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră s-au grăbit să anunțe despre o operațiune de (in)succes a polițiștilor de frontieră. Cei din urmă ar fi reușit să încătușeze trei cetățeni ai Ucrainei aflați la bordul unui „avion cu țigări de contrabandă” care urma să ajungă pe teritoriul României.

Despre dimineața de foc a celor de la Poliția de Frontieră a anunțat și șeful IGPF, Rosian Vasiloi, pe Faceebook.

De dimineață, în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră, publicat pe Facebook, se preciza că în baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

La scurt timp însă după ce jurnaliștii au preluat informațiile și au mediatizat pe larg operațiunea, responsabilii de la Poliția de Frontieră au modificat textul comunicatului de presă, iar din acesta reiese că avionul nu era plin cu țigări la reținere, ci gol.

Dovada acestui fapt o reprezintă istoricul editărilor, vizibil pentru toți utilizatorii Facebook. Modificările au fost făcute abia la trei ore distanță de la publicarea comunicatului.

Ce a fost modificat în „noul-vechi” comunicat de presă al IGPF?

După o analiză a paginii Poliției de Frontieră am stabilit că prima propoziție din comunicat: „Avion cu țigări de contrabandă urma să ajungă pe teritoriul României” a fost modificată în: „Avion utilizat în contrabandă cu țigări urma să ajungă pe teritoriul României”.

Modificările au schimbat în sine și conținutul notei informative, dar și a detaliilor de la operațiune.

Amintim că un avion AN – 2 plin cu țigări de contrabandă din Ucraina a fost așezat de polițiștii moldoveni de frontieră. Urma să ajungă în România. În cadrul operațiunii, au fost reținuți și trei ucraineni aflați la bord. Informația a fost făcută publică în dimineața de marți, 14 septembrie curent.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România.

FOTO Un avion plin cu țigări de contrabandă la Edineț! Polițiștii moldoveni de frontieră i-au reținut pe trei

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române