Curs valutar
 • EUR
  21.5242
  0%
 • USD
  17.6884
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3726
  0%
 • UAH
  0.6524
  0%

Posibilități noi pentru profesori și elevi. PNUD susține în continuare optimizarea platformei de e-learning studii.md

11 Mai 2021, 09:43
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
11 Mai 2021, 09:43 // Societate //  Valentina Buză

PNUD susține în continuare platforma de e-learning studii.md. Astfel, din aprilie 2021, a fost dezvoltat un nou instrument, statistica școlii, care permite directorilor să colecteze și să analizeze toate datele, la o distanță de câteva click-uri. Datele pot fi sortate, filtrate și pot fi afișate pe o perioadă definită. Statistica școlii conține mai multe pagini: „statistica claselor”, „statistica profesorilor”, „statistica elevilor”, „statistica părinților”.

Totodată, pe pagina cu datele statistice ale claselor pot fi găsiți indicatorii privind reușita și prezența elevilor, temele pentru acasă realizate. Datele sunt prezentate pentru întreaga școală sau pentru fiecare clasă aparte. De asemenea, pot fi selectate mai multe clase concomitent pentru a compara reușita acestora.

O altă funcționalitate care a fost creată, ține de verificarea temelor pentru acasă, cu posibilitatea de apreciere/notare și oferirea de comentarii. Profesorii au acum acces la listele tuturor elevilor care au trimis temele pentru acasă la disciplina respectivă.

De asemenea, pot fi deschise și verificate imaginile trimise: este posibil de a evidențiat greșelile, de mărit sau micșorat imaginea, de rotit, de selectat un fragment, de adăugat text în imagine și de trimis corectările înapoi. Pe lângă opțiunile de editare, profesorii pot lăsa comentarii cu privire la lucrările corectate și chiar atașa alte fișiere: de exemplu, un fișier cu reguli sau materiale didactice pe care elevul ar trebui să le revizuiască.

În 2021, PNUD a demarat un proiect de facilitare a unui proces de educație eficient prin implementarea abordării de e-learning în UTA Găgăuzia, asigurând prezența conexiunii și infrastructurii TIC de bază și îmbunătățirea conținutului de învățare și a metodologiei de predare.

Reamintim că, studii.md a fost creat în 2019 de Simpals, cu sprijinul PNUD și Tekwill. Platforma oferă soluții pentru provocările serioase de învățare la distanță: gestionarea online a cursurilor și a lecțiilor, cu protecția confidențialității datelor, orarul lecțiilor și temele pentru acasă, comentariile profesorilor și evaluarea progresului, prezența și rapoarte generate automat periodic, toate stocate pe același spațiu. Acum, la platformă sunt conectate 126 de școli din întreaga țară.

Realitatea Live

Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, anunță lansarea formațiunii în campania electorală
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova răspunde acuzațiilor apărute în spațiul public
Ceremonia de depunere a Jurământului medicului și farmacistului, Promoția 2021
Ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei
„Dacă rămân acasă, merg la Business și Administrare”, eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Briefing de presă susținut de președintele Curții Constituționale, Domnica Manole
12 Iun. 2021, 18:17
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
12 Iun. 2021, 18:17 // Politica //  Realitatea.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis sâmbătă, 12 iunie curent, trei mesaje de felicitare – Maiestăţii Sale Reginei Elizabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, președintelui Republicii Filipine, Rodrigo Duterte, dar și președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Primul mesaj publicat azi este pentru Regina Elizabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și scrie că este în contextul „celebrării zilei de naștere”, deși maiestatea sa a marcat-o tocmai pe 21 aprilie. Atunci a împlinit 95 de ani. Chiar și așa, Maia Sandu și-a exprimat înalta apreciere pentru relațiile de cooperare și bună prietenie dintre state, care înregistrează, inclusiv după Brexit, o dezvoltare dinamică.

Celelalte două mesaje sunt legate de sărbători naționale. Pe 12 iunie este marcată Ziua Națională a Republicii Filipine și Ziua Rusiei.

A urat pace și prosperitate poporului filipinez.

Cât despre mesajul adresat lui Vladimir Putin, Maia Sandu a ținut să confirme disponibilitatea Republicii Moldova de a continua dialogul constructiv și deschis cu Federația Rusă.

„STIMATE DOMNULE PREȘEDINTE PUTIN,

În numele poporului Republicii Moldova, Vă adresez felicitări cu ocazia Sărbătorii Naționale a Federației Ruse – Ziua Rusiei.

Această zi servește drept bun prilej pentru a confirma disponibilitatea Republicii Moldova de a continua dialogul constructiv și deschis cu Federația Rusă. Sunt convinsă că prin eforturi comune, cooperarea existentă între țările noastre va cunoaște o dezvoltare dinamică continuă, în beneficiul statelor și popoarelor noastre.

Dorindu-Vă succese în activitatea Dumneavoastră, Vă rog să acceptați, Stimate Domnule Președinte, asigurările înaltei mele considerații”, este mesajul adresat lui Vladimir Putin.

 
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău