Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Premierul Belgiei i-a transmis un mesaj de condoleanțe Maiei Sandu, după decesul celor doi moldoveni

20 Iun. 2021, 17:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
20 Iun. 2021, 17:13 // Actualitate //  Petru Beregoi

Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, i-a transmis un mesaj de condoleanțe președintei țării, Maia Sandu, în legătură cu decesul celor doi cetățeni moldoveni, care au și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui bloc școlar.

„ Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, mi-a transmis un mesaj de compasiune pentru familiile muncitorilor moldoveni care au decedat în tragicul accident și m-a asigurat că lucrează îndeaproape cu Ambasada noastră la Bruxelles pentru a oferi tot sprijinul apropiaților acestora. Din păcate, concetățeanul nostru care era căutat, de ieri, sub dărâmăturile clădirii în construcție ce s-a prăbușit în Belgia a fost găsit fără suflare. Astfel, tragedia din Anvers a adus durere în cel puțin două case din Moldova și ne-a întristat profund pe toți. Exprim, încă o dată, sincere condoleanțe pentru familiile celor doi conaționali care și-au pierdut viața în acest teribil accident și le doresc putere și rezistență”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că, ieri un bloc al unei școli aflat în construcție s-a prăbușit. La construcție lucrau și cetățeni moldoveni. Unul a decedat fiind prins sub dărâmături, iar altul a fost internat în spital. Muncitorii erau angajați la compania de construcții Democo.

Astăzi, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a anunțat că, de sub dărâmături a fost sustras corpul neînsuflețit unui alt moldovean.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:12
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 14:12 // Politica //  Petru Beregoi

Conducătorii mai multor autorități publice aflate sub control parlamentar vor fi sancționați, până la revocare din funcție, în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor delegate conform legislației sau de exercitare defectuoasă a activității. Deputații au aprobat în lectura finală proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, printre care legea privind Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) și legea concurenței.

Proiectul vizează Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Autorii inițiativei legislative sunt un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate.

Potrivit deputaților, acordarea dreptului Parlamentului de a revoca din funcție membrii autorităților publice autonome urmare a audierii rapoartelor anuale de activitate vine să responsabilizeze organele de conducere ale acestor autorități în fața Legislativului.

Amintim că, la ședința plenară din 9 septembrie curent, Deputații au demis in corpore conducerea CNPF, după ce au identificat mai multe probleme, carențe și inactivități din partea întreprinderii pe anumite subiecte.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române