Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Președinta Comisie parlamentare de anchetă privind „laundromatul” a făcut demersuri către două instituții din Rusia

09 Ian. 2021, 20:52
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
09 Ian. 2021, 20:52 // Politica //  Realitatea.md

Demersul către instituțiile din Rusia este motivat prin faptul că reprezentanții Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au afirmat că s-au făcut nenumărate adresări către Federația Rusă (și către alte jurisdicții străine, unde ajungeau banii spălați prin intermediul instituțiilor financiar-bancare din R. Moldova), dar responsabilii de acolo nu doreau să colaboreze. Exact aceeași situație este și în cazul celorlalte jurisdicții străine, afirmă Grigoriu.

Pe lângă detaliile noi, necunoscute, și unele date cu caracter personal, sume de bani, nume de companii benficiare care încă nu pot fi dezvăluite, în cea mai mare parte în cadrul audierilor Comisia a ascultat informații cunoscute publicului.

Inga Grigoriu presupune că Procuratura Generală din Republica Moldova are intenția să claseze dosarele, invocând lipsa infracțiunii pe cazul dat, la argumentarea căreia servește și „creația științifică a câtorva profesori de la USM, inclusiv a unor persoane de la noi care se bucură de o anumită notorietate”.

Citește și:

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 14:55
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Sept. 2021, 14:55 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Un grup de 16 asistenți sociali din cadrul Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate şi ai Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, care desfășoară această activitate timp de aproximativ 30 de ani, au primit vineri diplome de onoare. În acest context, în semn de recunoștință pentru activitatea acestora, municipalitatea a decis acordarea unui premiu bănesc unic. Evenimentul a fost prilejuit de marcarea Zilei profesionale a lucrătorului din sfera protecției sociale a populației.

Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menționat că de la declanşarea pandemiei de COVID-19, lucrătorii din domeniul social activează în prima linie alături de medici, profesori şi sunt mereu la datorie pentru a ajuta persoanele care au nevoie de asistenţa specializată.

Ilie Ceban a reiterat că domeniul asistenţei sociale din capitală este un model bun de urmat şi pentru alte localităţi din republică.

Pentru asistenţa socială, anual, în bugetul municipal sunt prevăzute surse financiare, care sunt distribuite pentru oferirea compensațiilor pentru transport, pentru ajutoare materiale familiilor defavorizate, pachete cu produse alimentare etc.

Potrivit informațiilor, la nivelul municipiului Chişinău, în domeniul prestării serviciilor de asistenţă socială activează cca 2500 de persoane. Totodată, beneficiari ai acestor servicii sunt 102 995 de persoane.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române