Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Presiuni asupra magistraților în dosarul CEC?! Dezvăluirile lui Nagacevschi

14 Iun. 2021, 17:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
14 Iun. 2021, 17:26 // Politica //  Tatiana Rusnac

Un scandal naște alt scandal! O judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău ar face presiuni asupra judecătorilor în examinarea cazului CEC. Despre asta anunță ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi

„Se zvonește că este o judecătoare de la apel care face presiuni deschise asupra judecătorilor”, a scris pe Facebook, Nagacevschi după ce ședința CA în care se examinează contestațiile depuse de câțiva concurenți cu privire la numărul secțiilor de votare care urmează a fi deschise în diasporă, a fost amânată din nou.

Totodată, Fadei Nagacevschi susține că această judecătoare le comunică judecătorilor că mâine urmează să fie înlocuit Președintele interimar al Curții de Apel Chișinău (o doamnă).

De asemenea, ministrul în exercițiu a scris că aceeași judecătoare ar speria magistrații cu anularea decretelor de numire în funcție a unor judecători.

„Se pare că participăm la o tentativă de manipulare a sistemului pentru a obține un complet de judecători ușor influențabil. Sper să greșesc, dar… Dacă observați, de câteva zile nu se face altceva decât să se înainteze recuzări de mai multe ori. Se înaintează recuzare judecătorului pe care nu-l controlezi până sistemul de repartizare aleatorie a dosarului repartizează cererea de recuzare la un judecător loial, care admite cererea de recuzare. După aceasta prin sistem atragi în complet un alt judecător decis aleatoriu de sistem. Dacă nici acest judecător nu te aranjează, reîncepi procedura de recuzare și așa continui până nu obții un complet care îți este favorabil. Dacă este așa, atunci aceste abordări reprezintă un grav atentat la independența justiției și ar putea trezi suspiciuni rezonabile că unii judecători sunt controlați politic. Notez, nimic nu justifică derapajele de la regulile statului de drept, care trebuiesc respectate nu doar ca formă, dar și conținut”, a scris pe Facebook Nagacevschi.

Realitatea.md amintește că ședința de la Curtea de Apel cu privire la secțiile de votare în străinătate a luat o pauză până mâine, 15 iunie. Este a patra amânare.

Prin urmare, magistrații urmează să se expună, mâine, pe marginea sesizărilor depuse de către mai multe partide cu privire la Hotărârea CEC, care prevede deschiderea a 146 de secții de votare peste hotare.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 15:03
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
02 Aug. 2021, 15:03 // Life //  Realitatea.md

Trupa Lemonique a avut o carantină productivă, cu foarte multe ore petrecute în studioul de înregistrări și repetiții, iar primele rezultate au început să apară. Grupul care a devenit cunoscut după ce a participat la Eurovision Moldova 2019 cu piesa “Gravity” și care apoi a lansat single-urile “Call Me” și “Leto”, pregătește un nou album. Prima piesă de pe album, “De Mâine…”, de altfel și prima în Limba Română, a fost lansată deja pe YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer, dar și alte platforme muzicale.

Lemonique a păstrat stilul care i-a consacrat, o combinație foarte armonioasă de EDM (Electronic Dance Music) și Pop, iar “De Mâine…” vine și cu un vibe foarte actual, pe alocuri cosmic.

“De Mâine…” este despre o relație de iubire toxică, subiect care este tot mai discutat în zilele noastre. Doar că această relație toxică trebuie să ajungă la un punct final, altfel ea va dăuna ambelor părți – despre asta și se cântă în piesă. “De Mâine…” este despre ultima zi și ultimele clipe petrecute de un cuplu într-o relație care dăunează amândurora, dar care este pe cale să se termine, iar începând de mâine, ambii o vor lua de la capăt.

Versurile originale au fost scrise în Limba Engleză de Mary Vegga, solista Lemonique, iar pentru versiunea în Limba Română, Mary a fost ajutată de Doina Sclifos, cea care a scris până acum versuri pentru o mulțime de artiști mari din Republica Moldova.

De producția audio, Mix și Master s-a ocupat Sergiu Ionaș, membru Lemonique, iar ideea beat-ului a fost propusă de Dan Spasov (Tulbur Apele).

Găsiți piesa “De Mâine…” pe următoarele platforme:

YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer

Trupa Lemonique pe platformele de Social Media:

Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VK, Telegram

Website oficial – lemonique.art

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate