Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Principalul opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, ar putea pierde drepturile asupra canalului său de Telegram. Motivul

22 Iun. 2021, 16:59
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
22 Iun. 2021, 16:59 // Life //  Mădălina Sorokovsky

În noaptea de 22 iunie, pe canalul de Telegram al lui Alexei Navalnii, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, a apărut un mesaj tehnic din partea administrației, la care erau abonați 278 de mii de utilizatori, avertizând că administratorul poate fi lipsit de accesul la canal. 

„Contul utilizatorului care deține acest canal a fost inactiv în ultimele cinci luni. Dacă rămâne inactiv pentru următoarele 27 de zile, contul se va autodistruge și acest canal nu va mai avea un proprietar”, se arată în mesajul de pe Telegram. 

Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție (FBK), a declarat pentru Open Media că există o „problemă tehnică” pe care echipa lui Navalnii „bineînțeles că o va rezolva”.

„Contul va funcționa așa cum a funcționat”, a spus Zhdanov. 

După ce Alexei Navalnii a fost reținut la Moscova în ianuarie, reprezentanții echipei sale au continuat să conducă canalul de Telegram al politicianului.

Conform regulilor platformei Telegram, un utilizator care a fost inactiv de mult timp poate împiedica ștergerea canalului său dacă se conectează din nou la cont. Dacă acest lucru nu se întâmplă și există alți administratori în canal, atunci canalul va continua să funcționeze, chiar dacă creatorul său este șters. În cazul în care nu există alți administratori, atunci canalul va fi abandonat.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată