Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Producătorii Sputnik V au comentat decizia „motivată politic” a Braziliei de a nu importa vaccinul dezvoltat în Rusia

27 Apr. 2021, 13:32
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
27 Apr. 2021, 13:32 // În Lume //  Daniel Hacina

Producătorii vaccinului rus Sputnik V, folosit împotriva coronavirusului au criticat astăzi măsurile autorităților de reglementare a medicamentelor din Brazilia de a bloca importurile serului, numind aceasta decizie drept fiind una „motivată politic”.

Autoritatea guvernamentală de reglementare din Bazilia,  Anvisa, a respins ieri cererea mai multor state din țară de a importa Sputnik V, spunând că vaccinul produs în Rusia nu dispune de datele necesare în ceea ce privește verificarea siguranței și eficacității acestuia.

„Întârzierile Anvisa în aprobarea Sputnik V sunt, din păcate, de natură politică și nu au nimic de-a face cu știința sau cu accesul la informații”, a declarat dezvoltatorul Sputnik V pe contul lor de Twitter.

Luna trecută, Moscova a acuzat Statele Unite că au presat Brazilia să respingă Sputnik V după ce Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane (HHS) al SUA a declarat în cadrul unui raport, că oficialii au lucrat pentru a încuraja țările din America Latină să nu accepte ajutorul „statelor prost intenționate”, inclusiv cel al Rusiei.

Dezvoltatorul vaccinului Sputnik V, au spus că „Departamentul Sănătății din Statele Unite, în raportul său anual din 2020, făcut public cu câteva luni în urmă, a declarat că atașatul de sănătate al Statelor Unite a convins Brazilia să respingă vaccinul rus anti-COVID-19”.

Sputnik V a fost aprobat în 60 de țări din întreaga lume, dintre care 10 sunt din America Latină și Centrală.

În urma cercetărilor de evaluare publicate în The Lancet în luna ianuarie 2021, s-a stabilit că serul este sigur și eficient în proporție de 91,6%.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău Internațional Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
14 Mai 2021, 22:01
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
14 Mai 2021, 22:01 // Societate //  Cristina Vlah

Doi magistrați – Maria Negru (Avornic) de la Curtea de Apel Chișinău și Eugeniu Bejenaru Curtea de Apel Bălți, și-au depus cererile de demisie, informează Realitatea.md cu referire la Bizlaw.md.

Potrivit sursei, solicitările acestora urmează să fie examinate de Consiliul Superior al Magistraturii, la reuniunea de săptămâna viitoare.

Maria Negru (Avornic) a devenit judecătoare în anul 2005. Inițial, ea a activat la Judecătoria Hîncești, iar în anul 2011 a fost transferată la instanța din sectorul Centru al Capitalei. În anul 2014, a fost promovată la Curtea de Apel Chișinău.

Eugeniu Bejenaru a fost numit în funcția de judecător în anul 2001, la Judecătoria Ocnița. Ulterior, a fost numit în funcția de președinte al aceleiași instanțe pentru două mandate consecutive. Din anul 2017, Eugeniu Bejenaru activează la Curtea de Apel Bălți. La începutul anului, judecătorul s-a înscris în competiția pentru funcția de președinte al instanței. CSM nu a luat, deocamdată, o decizie privind câștigătorul concursului.

Tot în ședința de săptămâna viitoare, CSM urmează să examineze cererea magistratei Irina Maxim, de la Judecătoria Chișinău privind suspendarea din funcție, dar și solicitările unor judecători privind reîncadrarea în funcție și achitarea plăților salariale.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso