Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Promitea ajutor pentru revizia tehnică și asigurarea automobilelor, lua banii și se făcea dispărut

01 Mart. 2021, 11:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
01 Mart. 2021, 11:50 // Societate //  Realitatea.md

Un locuitor al Capitalei în vârstă de 42 de ani a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani și Râșcani din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii pe teritoriul Capitalei. Acesta ar fi indus în eroare mai multe persoane, promițându-le perfectarea actelor pentru revizia tehnică și asigurarea automobilelor, iar după ce însușea banii dispărea fără urmă.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că suspectul identifica potențialele victime prin intermediul rețelelor de socializare cu care ulterior se întâlnea și îi asigura că poate să îi ajute cu perfectarea actelor automobilelor ce sunt înregistrate peste hotarele Republicii Moldova. Acesta nu s-a limitat doar la însușirea banilor, dar pe un tânăr de 29 de ani pe lângă faptul că a însușit bani l-a deposedat și de automobilul BMW.

Polițiștii au acumulat probe concludente ce demonstrează vinovăția bărbatului. În cadrul acțiunilor procesual-penale suspectul și-a recunoscut vinovăția. Totodată, este de menționat că acesta nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru huliganism.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar conform legislației, pentru faptele comise, riscă amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 22:56
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
20 Sept. 2021, 22:56 // Politica //  Cristina Vlah

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, consideră că intenția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a cere Curții Constituționale să-l lipsească de calitatea de membru al Consiliului Suprem de Securitate, nu este decât o metodă de a evita întrebările incomode parvenite din partea conducerii țării, informează Realitatea.md.

„Adresarea procurorului general la Curtea Constituțională nu este decât nedorința lui de a se prezenta la CSS și de a răspunde la întrebări incomode. Așa cum a fost și cazul ședinței din 10 august, când dlui nu a fost prezent fizic”, a declarat Olesea Stamate în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Amintim, că săptămâna trecută Alezandr Stoianoglo i-a cerut Curții Constituționale să-l lipsească de capacitatea sa de membru al Consiliului Suprem de Securitate, motivând că la ultima ședință din 10 august Procuratura ar fi fost supusă unor ingerințe din partea șefei statului în activitatea sa de anchetare penală. Însă, judecătorii de la Curtea Constituțională au respins cererea procurorului general, menționând că funcția de membru al CSS este inclusă din 2016 pentru procurorul general, iar în privința ingerinței în activitatea procurorilor, Curtea nu este competentă să ia decizii.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române