Curs valutar
 • EUR
  20.4444
  0%
 • USD
  19.0722
  0%
 • RUB
  0.3069
  0%
 • RON
  4.1366
  0%
 • UAH
  0.6460
  0%

„Pune umărul, vaccinează-te!” Îndemnul lansat de Ministerul Sănătății. Un grup de studenți, implicați în acțiune

29 Sept. 2021, 14:29
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
29 Sept. 2021, 14:29 // Actualitate //  Realitatea.md

Campania națională de vaccinare anti-COVID este în toi în Moldova. Autoritățile și-au schimbat strategia de comunicare cu populația, iar un exemplu în acest sens este și o acțiune a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, în colaborare cu Ministerul Sănătății și cel al Educației.

Studenții USMF, membri ai Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină  din Moldova, se vor deplasa, în calitate de voluntari, în universități și cămine pentru a informa tinerii despre importanța imunizării împotriva coronavirusului de tip nou.

„Totodată, mediciniștii vor participa nemijlocit la procesul de vaccinare a studenților, în colaborare cu asociațiile medicale teritoriale din municipiul Chișinău. Astăzi, 29 septembrie, un grup de 20 de mediciniști-voluntari vor merge la Universitatea de Stat din Moldova, la ora 17:30, pentru a informa studenții. Joi, 30 septembrie, între orele 9:00-17:00, în Blocul nr. 2 de studii al USM va avea loc vaccinarea tinerilor. Tot mâine, cu începere de la ora 9:45, în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău vor fi organizate sesiuni de informare în cinci aule concomitent”, anunță USMF.

Activitățile vor fi organizate în perioada 28 septembrie-28 noiembrie 2021 și sunt parte a Campaniei de informare și mobilizare a studenților și tinerilor din Republica Moldova privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu genericul „Pune umărul, vaccinează-te!”, lansată în data de 29 septembrie.

Acțiunile au loc, de altfel, în comun cu ASRM și Consiliul Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății.

Realitatea Live

28 Mai 2022, 17:54
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Beregoi
28 Mai 2022, 17:54 // În Lume //  Petru Beregoi

Olaf Scholz și Emmanuel Macron au discutat, sâmbătă, cu Vladimir Putin într-un apel telefonic comun. Cei trei au discutat despre războiul din Ucraina într-un format în care au mai discutat ultima oară în martie, relatează tass.ru.

Discuția tripartită vine în contextul în care mai mulți lideri occidentali, mai ales Macron și Scholz, au fost criticați dur pentru faptul că mențin deschise liniile de dialog cu dictatorul rus, în ciuda atrocităților pe care soldații ruși le comit în Ucraina.

Putin a vorbit de „destabilizarea situației și de agravarea crizei umanitare dacă armament occidental continuă să intre în Ucraina”. Dictatorul de la Kremlin a mai susținut și că își dorește revenirea la discuțiile de pace.

„Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”, a spus Olaf Scholz, vineri, întrebat dacă va menține dialogul cu dictatorul de la Kremlin.

Putin a repetat și comentarii făcute la începutul săptămânii, spunând că Rusia este pregătită să crească livrările de fertilizatori și bunuri agricole în schimbul eliminării unor sancțiuni impuse de Occident.

Amintim că, anterior, liderii Federației Ruse, Franței și Germaniei au purtat deja conversații telefonice în acest format. În plus, Putin a discutat separat cu Macron și Scholz despre situația din Ucraina în contextul unei operațiuni militare speciale de protejare a Donbasului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală