Curs valutar
 • EUR
  20.6519
  1.241%
 • USD
  19.5984
  0.2842%
 • RUB
  0.3169
  -0.5049%
 • RON
  4.1891
  1.227%
 • UAH
  0.5320
  0.5263%

Putin ar avea un „buchet de boli”. Dezvăluirile serviciilor secrete străine, bazate pe surse din interiorul Kremlinului

14 Mart. 2022, 10:18
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Beregoi
14 Mart. 2022, 10:18 // În Lume //  Petru Beregoi

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ar suferi de tulburări cerebrale și demență, provocate de boala Parkinson și ar avea atacuri de furie cauzate de tratamentele cu steroizi pentru vindecarea cancerului. Sunt două versiuni aruncate pe piaţă mediatică de diverse servicii de informații străine, care se bazează pe surse din anturajul șefului de la Kremlin, dar și a analizării comportamentului acestuia.

Presupusele probleme de sănătate ale preşedintelui rus sunt tratate de publicaţia Daily Mail care citează surse de informaţii occidentale apropiate de Kremlin: oficiali experţi ai Five Eyes, cei „5 ochi” ai alianţei de informaţii, care include: Australia, Canada, Noua Zeelandă şi Statele Unite.

Numeroase surse occidentale ar fi ajuns la această concluzie, suprapunând comportamentul preşedintelui rus, în vârstă de 69 de ani: umflarea evidentă a gâtului şi a capului şi distanţarea fizică impusă în timpul vizitelor liderilor străini la Kremlin.

„În ultimii 5 ani, s-a produs o schimbare marcantă în procesul său de luare a deciziilor, cei apropiaţi au observat şi o mai mică claritate în vorbire şi în înţelegerea lumii din jurul său”, a explicat o sursă pentru Daily Mail, confirmând că lipsa de înţelegere ar fi cauzată şi de absenţa unor opinii contradictorii în cercul său imediat, ceea ce l-ar împiedica să înţeleagă eşecul invaziei ucrainene. „Pur şi simplu, nu este informat”, scriu rapoartele vestice despre sănătatea președintelui Rusiei.

Articolul din Daily Mail se bazează probabil pe o singură sursă, este slabă şi greu de confirmat, dar întăreşte suspiciunile apărute în ultimele luni. Teoria este socotită credibilă şi de serviciile secrete britanice.

Distanţa mare menţinută în întâlnirile din ultimele săptămâni cu liderii străini, desfăşurate la 6 metri, ca şi în cazul preşedintelui francez Emmanuel Macron, ar confirma şi existenţa unor boli anterioare, care ar creşte riscul de deces dacă va contacta Covid sau utilizarea de medicamente care inhibă sistemul imunitar, uşurând infecţiile.

Imediat după întâlnirea cu Macron, un oficial francez a confirmat că președintele Rusiei „nu arăta la fel” cu doi ani mai înainte, că este „scăpat de sub control”. Britanicii, dar şi americanii cred şi ei că au o mare vizibilitate a ceea ce se întâmplă în încăperile Kremlinului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2022, 12:04
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
05 Dec. 2022, 12:04 // Actualitate //  Valentina Buză

Anual, pe 5 decembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Voluntarilor. Fiecare eveniment susține un subiect unic, iar în 2022 sărbătorim tema solidarității prin voluntariat. Această campanie evidențiază puterea umanității colective asupra schimbărilor pozitive în societate și a incluziunii și solidarității consolidate. Pentru Moldcell, ziua de 5 decembrie e un prilej de celebrare, datorită echipei de voluntari Purple Team.

Pe plan personal, voluntariatul este o experienţă unică, înseamnă bucuria de a ajuta şi de a fi alături de cei care au nevoie, este o oporunitate de a face o schimbare şi de a contribui la îmbunătăţirea relaţiilor dintre oameni şi la creşterea respectului de sine.

De aproape zece ani, compania Moldcell încurajează inițiativa angajaților, uniți de o cauză nobilă, care au format echipa Purple Team.

Proiectul de voluntariat Purple Team a fost creat în 2013 dintr-o pornire filantropică a angajaților de a educa noua generație prin propriul exemplu de implicare personală și proactivă în comunitatea noastră. Tot atunci, Moldcell a obținut premiul pentru voluntariat corporativ.

Pe lângă jobul de bază, pe care îl îndeplinesc cu mult entuziasm, cei care fac parte din echipa de voluntari Moldcell, încearcă prin activățile Purple Team, să schimbe lumea spre bine, să aducă energie pozitivă în viețile celor care au nevoie și zâmbete pe fețele celor mai triști ca noi. Iar odată cu lansarea Fundației Moldcell și a proiectului național #LikeDeLaBunei, angajații și-au implicat și copiii în activitățile de voluntariat, care au grijă ca vârstnicii să aibă acces nu doar la servicii tehnologice, ci să se implice activ în comunitate.

Tema din acest an a Zilei internaţionale a voluntarilor „Solidaritate prin voluntariat” definește Obiectivul pentru Devoltare Durabilă nr.10 al Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă ce urmăreşte stabilirea egalităţii – inclusiv incluziunea prin voluntariat. Prin toată activitatea sa Moldcell contribuie la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU în Moldova.

Încurajarea, recunoașterea și promovarea voluntariatului este o parte importantă a creării unui viitor mai egal și mai incluziv pentru comunitățile din întreaga lume.

Felicitări, dragi voluntari, oriunde ați merge în această lume, o părticică din voi va rămâne mereu cu noi! Sunteți minunați!

P.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală