Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Retrospectiva polițiștilor din primele săptămâni ale anului. Au fost comise 683 de infracțiuni, dintre care 4 omoruri

13 Ian. 2022, 12:28
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
13 Ian. 2022, 12:28 // Actualitate //  Maria Timofti

În primele două săptămâni ale acestui an, polițiștii au înregistrat activități de prevenire a infracțiunilor și incidentelor în stradă. În acest sens, șeful Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov a prezentat o sinteză. Prin urmare, la numărul unic de urgență 112 au fost recepționate 6329 de apeluri.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, polițiștii au înregistrat o scădere vizibilă a numărului de infracțiuni. Prin urmare, în primele săptămâni ale acestui au fost sesizate 783 de infracțiuni. Printre acestea se numără patru cazuri de omor descoperite. Este vorba de cazurile de la Călărași, Botanica și două cazuri la Telenești. Comparativ cu aceeași perioadă au fost înregistrate 11 omoruri, ceea ce constituie o descreștere cu peste 63 % la acest compartiment.

„În toate 4 cazuri, autorii au fost stabiliți și reținuți, ba mai mult, toate persoanele se află în arest preventiv. Aici vorbim inclusiv și despre două cazuri mai complexe cum ar fi cel din parcul valea Trandafirilor cu reținerea a doi militari și cel de la Telenești, unde motivul crimei a fost unul de răzbunare, victima fiind parte a unui dosar anterior al minorului care a comis infracțiuni”, a spus Iurie Podarilov, șeful IGP.

Oamenii legii au înregistrat și 149 de furturi. În perioada analogică a anului trecut au fost -163 de cazuri. Datorită măsurilor de prevenire au fost înregistrată și descreșterea furturilor de locuință, în total fiind înregistrate 43 de furturi în primele săptămâni ale anului 2022, comparativ cu 54 – în 2021. La fel, polițiștii au înregistrat 9 jafuri stradale.

Totodată au avut loc 38 de accidente rutiere soldate cu vătămarea a 46 de persoane. În urma acestor tragedii au decedat trei persoane. Ofițerii de poliție au reușit să înlăture de la volanul mașinii peste 120 de șoferi care se aflau în stare de ebrietate.

Tot în această perioadă au fost ridicate droguri, suma cărora se ridică la peste 5 milioane de lei. Potrivit lui Podarilov, în primul caz, este vorba de o schemă internațională deconspirată de către angajații Inspectoratului Național de Investigații. S-a stabilit că, capul grupării era un cetățean din Tadjikistan și o femeie din Ucraina, drogurile fiind transportate prin contrabandă din Federația Rusă.

În cel de-al doilea caz este vorba de un tânăr de 24 de ani care a fost reținut pentru gestionarea unui magazin online, specializat în comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari. În urma investigațiilor, au fost ridicate circa 3 kilograme de susbata narcotice.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 17:32
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
18 Ian. 2022, 17:32 // Societate //  Valentina Buză

La ora actuală, pe mai multe drumuri din Capitală se circulă cu dificultate din cauza poleiului. În context, responsabilii îndeamnă conducătorii auto să manifeste prudență, adaptând viteza de deplasare și să se asigure că sunt echipați corespunzător condițiilor de deplasare pe timp de iarnă.

Mai mult, serviciile municipale intervin cu împrăștierea materialului antiderapant pe străzile din oraș.

De menționat că, Regia Transport Electric Chisinau a anunțat că, se înregistrează ambuteiaje pe mai multe străzi ale Capitalei, iar din acest motiv, pe mai multe rute urbane, dar și suburbane se atestă întârzieri în orar.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală