Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Rolul și expertiza EUBAM, abordate în cadrul unei discuții dintre Olga Cebotari și șeful Misiunii Slawomir Pichor

12 Mart. 2021, 15:19
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maxim Pulber
12 Mart. 2021, 15:19 // Actualitate //  Maxim Pulber

Viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari a avut azi o întrevedere cu șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM) Slawomir Pichor. Pe agenda discuției au figurat aspecte referitoare la dinamica procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, temele actuale de pe ordinea de zi, poziția Chișinăului pe marginea acestora și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova în promovarea politicilor de reintegrare a țării și de asigurare a realizării drepturilor fundamentale ale omului în raioanele de est ale țării.

Potrivit Biroului pentru Reintegrare, Olga Cebotari a specificat despre campania de informare desfășurată de către autoritățile naționale de frontieră în privința locuitorilor din regiune și care se referă la notificarea despre regulile ce se impun a fi respectate în vederea participării autovehiculelor în traficul rutier internațional, cu reflectarea acțiunilor de eficientizare a activității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Râbnița și de sporire a procesului de documentare cu plăci de model neutru.

În cadrul discuției a fost remarcat rolul EUBAM și mandatul atribuit misiunii pe elemente ce vizează  dimensiunea transnistreană, fiind evidențiat interesul autorităților Republicii Moldova în obținerea asistenței și expertizei tehnice în vederea sprijinirii eforturilor de identificare a unor soluții viabile la problemele actuale de pe agendă.

O atenție aparte a fost acordată și aspectelor referitoare la managementul integrat al frontierei de stat din perspectiva organizării controlului în comun (moldo-ucrainean) pe segmentul central (transnistrean) al acesteia, precum și operațiunilor de import-export efectuate de către agenții economici din regiunea transnistreană, cu enunțarea facilităților oferite în prezent de către autoritățile naționale, dar și a măsurilor luate în vederea aducerii activității lor în câmpul legal al Republicii Moldova.

Șeful Misiunii EUBAM a reiterat deschiderea instituției de a oferi orice formă de asistență ce prezintă interes, inclusiv în organizarea unor trening-uri de dezvoltare a capacităților în diverse sfere tematice, cu antrenarea specialiștilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Oficialii au exprimat disponibilitatea aprofundării dialogului pe diferite aspecte de interes reciproc, precum și a fortificării interacțiunii în vederea determinării unor opțiuni de rezolvare durabilă a problemelor conexe tematicii transnistrene.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso