Curs valutar
 • EUR
  20.0224
  0.0784%
 • USD
  17.7314
  -0.0243%
 • RUB
  0.2365
  0.7188%
 • RON
  4.0457
  0.089%
 • UAH
  0.6516
  -0.4144%

Rosian Vasiloi a plecat în Lituania. A mai luat cu el doi subalterni de la IGPF

28 Oct. 2021, 11:19
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Oct. 2021, 11:19 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a plecat, într-o vizită de lucru în Lituania. Se întâmplă în perioada 26-29 octombrie, fiind însoțit de doi reprezentanți ai echipei manageriale IGPF.

În cadrul întrevederii cu delegația Serviciului Pazei Frontierei de Stat, condusă de generalul Rustamas Liubajevas, au fost trecute în revistă activitățile comune desfășurate în contextul cooperării existente, precum și prezentate situația, riscurile și provocările la frontierele Republicii Moldova și Lituania.

„Domnul Vasiloi a exprimat solidaritatea în legătură cu eforturile partenerilor lituanieni pentru soluționarea crizei migraționale de la frontiera  de sud-est. Ca urmare a interesului manifestat față de experiența grănicerilor lituanieni, gazdele au prezentat diferite aspecte ale activității: aplicarea tehnologiilor moderne în supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, utilizarea aviației, dronelor, sistemelor de asigurare a reacției rapide la evenimentele de frontieră. În continuare, părțile au făcut un schimb de opinii despre metodele folosite de control și asigurare a integrității în rândul personalului său. Totodată, a fost semnat planul de cooperare pentru următoarea perioadă. În cadrul vizitei în Lituania, delegația Poliției de Frontieră va vizita și se va familiariza cu activitatea mai multor subdiviziuni regionale și locale ale Pazei Frontierei de Stat”, anunță IGPF.

Cooperarea se efectuează în baza Protocolul de cooperare între Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova și Sericiul Pazei Frontierei de Stat pe lângă Ministerul de Interne al Republicii Lituania, semnat la Vilnius, 19 octombrie 2007. În prezent este în derulare Planul de cooperare dintre autoritățile de frontieră ale RM și Lituania pentru anii 2019-2020.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 11:04
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Nov. 2021, 11:04 // Societate //  Valentina Buză

În timp ce documentau o încălcare din trafic, inspectorii de patrulare au fost solicitați de către un tânăr să intervină la remedierea unui conflict din stradă care s-a terminat cu încătușarea altui individ aflat în stare de ebrietate. Potrivit informațiilor, incidentul a avut loc duminică, 28 noiembrie curent, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Tighina din Capitală.

Imediat angajații INSP s-au apropiat de grupul de tineri și de nenumărate ori le-au comunicat să înceteze acțiunile lor.

„Comportamentul acestora a devenit și mai agresiv, iar ulterior au început a înjura polițiștii cu cuvinte necenzurate. Chiar dacă inspectorii le-au comunicat tinerilor să înceteze acțiunile lor ilegale, unul dintre tineri a lovit un polițist. Agresorul de 21 de ani a fost imobilizat, i-au fost aplicate cătușele și condus la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare conform competenței”.

Pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal pentru „Huliganism”.

„Instituția nu va tolera acte de ameninţare asupra poliţiştilor, vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale. Poliţistul – aflat la menţinerea ordinii publice, dirijarea traficului rutier, efectuând cercetare la faţa locului, intervenind la o altercaţie, reţinând adversarul ce manifestă agresivitate sporită – acţionează pentru siguranţa oamenilor, riscând pierderea capacităţii de muncă sau propriei vieţi”, se mai arată în nota informativă a INSP.

Atenție, secvența video conține fragmente cu expresii necenzurate!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală