Curs valutar
 • EUR
  19.0242
  0.4678%
 • USD
  17.8816
  0.3557%
 • RUB
  0.1896
  0%
 • RON
  3.8236
  0.4838%
 • UAH
  0.4522
  0.4423%

Săniuța Păcii te așteaptă în parcul Alunelul! Ce surpriză a pregătit Edujoc pentru pici

23 Dec. 2022, 10:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
23 Dec. 2022, 10:50 // Societate //  Realitatea.md

Săniuța Păcii de la Edujoc vă așteaptă vineri, între orele 15:00-18:00, în parcul Alunelul din Capitală. Copii vor avea posibilitatea să zboare cu săniuța magică, alături de Moș Crăciun, notează BANI.MD.

Edujoc invită toți doritorii și promite să le ofere o experiență unică. Mai mult decât atât, deținătorii cardurilor de reducere EduJoc (5/7/10%) vor avea parte de un zbor gratuit la clasa business.

Tradițional, săniuța aducea daruri copiilor internați în spitale. Totuși, în acest an, fondatorii întreprinderii sociale au decis să ajungă la mai mulți copii.

„Am primit multe solicitări ca săniuța sa fie disponibilă pentru toți copiii nu doar pentru cei din spitale. Astfel, am decis să testăm și acest tip de eveniment în care copiii vor avea posibilitatea să „zboare” alături de Moș Crăciun în săniuța cu turbine, care, în acest an, va fi săniuța păcii. Daca vom avea mulți doritori de zbor vom aduce săniuța și mâine, iar seara la ora 17:00 vom avea eveniment la centrul de cazare al refugiaților solicitanți de azil, unde ne așteaptă aproximativ 50 de copii”, a declarat fondatorul EduJoc, Igor Hîncu, pentru bani.md.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Totodată, EduJoc intenționează să organizeze o caravană de Crăciun, prin satele Moldovei.

„Săptămâna viitoare, împreună cu partenerii noștri partenerii EduJoc – Initiative of Change International, EcoVisio și Suedia, planificăm să avem o caravană prin Tudora, Palanca, Volintiri, Ghelăuza și Chetrosu”, conchide Igor Hîncu.

Anul trecut, săniuța zburătoare EduJoc a ajuns la micii pacienți de la Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”, unde Moș Crăciun a împărțit cadouri pentru cei internați.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 22:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
18 Apr. 2024, 22:33 // În Lume //  Ursu Ana

Accesul la aplicația TikTok a fost blocat în Kârgâzstan începând de joi, după cererea serviciilor de securitate din această țară din Asia Centrală, pe motiv de protecție a sănătății copiilor, a informat AFP. La fiecare încercare de a accesa aplicația, utilizatorii sunt întâmpinați de mesajul „Imposibil de încărcat, încercaţi încă o dată” pe un ecran de deschidere negru.

Decizia a fost comunicată marți de Ministerul kârgâz pentru Digitalizare, care a informat operatorii de telecomunicații despre necesitatea restricționării accesului la TikTok, conform unei decizii luate de serviciile de securitate, conduse de Kamcibek Taşiev. Potrivit unui comunicat al ministerului, se consideră că rețeaua socială, deținută de grupul chinez ByteDance, nu respectă legislația națională destinată protecției sănătății și dezvoltării copiilor.

Îngrijorări cu privire la această măsură au fost exprimate de ONG-ul Reporteri fără Frontiere, care a criticat restricția dreptului la informație sub pretextul protecției minorilor și a apelat la guvernul kârgâz să anuleze această blocare și să stabilească un cadru legal clar pentru reglementarea platformelor.

Această acțiune se înscrie într-un context mai larg în care autoritățile din Kârgâzstan sunt acuzate de încercări de a impune control asupra societății civile. Recent, au fost arestați jurnaliști și suspendate media private, iar guvernul a adoptat o lege similară celei din Rusia despre „agenți străini”, consolidând astfel controlul asupra ONG-urilor.

În ciuda faptului că TikTok se bucură de peste un miliard de utilizatori activi la nivel global, aplicația se confruntă cu restricții din ce în ce mai mari în Occident, inclusiv în SUA, Canada și Uniunea Europeană, din cauza preocupărilor legate de transferul datelor utilizatorilor către China și implicațiile asupra securității naționale.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală