Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Se anunță SUSPENDARE parțială a traficului pe tronsonul cuprins între străzile Ion Pelivan și Ion Creangă. PERIOADA

23 Iul. 2021, 17:47
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
23 Iul. 2021, 17:47 // Societate //  Valentina Buză

Important pentru conducătorii auto. Municipalitatea informează că în perioada: 26 iulie – 9 august 2021 va fi suspendat traficul rutier pe strada Vissarion Belinski, pe tronsonul cuprins între străzile Ion Pelivan și Ion Creangă. Suspendarea are loc în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

Astfel, în perioada executării lucrărilor menționate, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:

Troleibuze:

 • Itinerarul rutei nr. 38 se modifică după cum urmează: în direcția str. Alba-Iulia – de pe str. Ion Creangă pe str. Alba-Iulia, str. Ion Pelivan, str. Nicolae Costin și în continuare pe traseul stabilit, în direcția spre centrul urbei – de pe str. Nicolae Costin pe str. Ion Pelivan, str. Alba-Iulia, str. Ion Creangă, str. Vissarion Belinski și în continuare pe traseul stabilit;

Microbuze:

 • Itinerarul rutelor nr. 101 și nr. 125  se modifică după cum urmează: în direcția sectorului Buiucani – pe traseul stabilit, în direcția spre centrul urbei –  de pe str. Ion Creangă pe str. Constituției, str. Vasile Lupu, str. C. Stere, str. A. Șciusev și în continuare pe traseul stabilit;
 • Itinerarul rutei nr. 103 se modifică după cum urmează: în direcția sectorului Buiucani – de pe str. Ion Creangă pe str. Doina și Ion Aldea Teodorovici, str. Ion Pelivan, str. Nicolae Costin și în continuare pe traseul stabilit, în direcția spre centrul urbei – de pe str. Ion Pelivan pe str. 27 Martie 1918, str. Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
 • Itinerarul rutelor nr. 121 și nr. 174 se modifică după cum urmează: în direcția sectorului Buiucani – pe traseul stabilit, în direcția spre centrul urbei –  de pe str. Ion Creangă pe str. Ștefan Neaga, str. Ion Neculce, str. Eugen Coca, str. Milano, str. Calea Ieșilor, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit;
 • Itinerarul rutei nr. 124 se modifică după cum urmează: în direcția sectorului Buiucani – pe traseul stabilit, în direcția spre centrul urbei –  de pe str. Ion Pelivan pe str. Alba-Iulia, str. Ion Creangă, str. Vissarion Belinski, str. Ioana Radu, str. Eugen Coca, str. V. Lupu și în continuare pe traseul stabilit;
 • Itinerarul rutelor nr. 172 și nr. 185 se modifică după cum urmează: în direcția sectorului Buiucani – pe traseul stabilit, în direcția spre centrul urbei –  de pe str. Alba-Iulia pe str. Constituției, str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. Alexei Șciusev și în continuare pe traseul stabilit.

În context, serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create, iar conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnaţi să ocolească zona respectivă.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 16:21 // Societate //  Realitatea.md

O masă cu flori pentru decor de nuntă a luat foc într-un restaurant cunoscut dintr-o suburbie a capitalei. Secvența video cu incidentul a fost făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc, care susține că totul ar fi avut loc „recent”. Mai mult, potrivit acestuia, este vorba despre Grand Elysee. Informația însă nu este una confirmată.

Din imaginile video, se înțelege că este vorba despre o nuntă într-un local. Mirii dansează, iar pe fondal sunt artificii.

La un moment dat, cel mai probabil din cauza artificiilor, a luat foc o masă cu flori de decor care se afla în preajmă. În aceleași imagini video, se vede cum unul din angajații localului încearcă să stingă flăcările.

În filmarea publicată de Eugen Luchianiuc pe fondal a fost montat un alt video în care vorbește Sergiu Postică despre care se știe că este administratorul restaurantului Grand Elysee. Acesta spune că, de fapt, în incinta restaurantului nu permite artificiile.

Realitatea.md reiterează că informația cu privire la unde anume a avut loc incidentul nu este confirmată.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române