Opoziţia Georgiei a vrut să preia „pe valul de succes”, în urma acţiunilor „Wagner” de a intra în Abhazia, Osetia de Sud şi de a pune mâna pe Soci, a declarat şeful partidului de guvernământ „Visul Georgian”, Irakli Kobahidze. În martie, opoziţia s-a opus propunerii de lege a partidului privind agenţii străini.
Potrivit Mtavari cu referire la Irakli Kobahidze, „Mișcarea națională colectivă” de opoziție georgiană intenționa să intre cu tehnică militară în Abhazia, Osetia de Sud și Soci, dacă rebeliunea lui Evgheni Prigojin era să aibă succes.
„În acea zi, am cerut opoziției să observe în liniște ce se întâmplă. Totuși, opoziția radicală nu a ascultat sfaturile noastre. Cu toții ne amintim cum l-a întâmpinat pe Prigojin „mișcarea națională colectivă”, cum i-a dedicat discursuri și poezii, cum, pe valul succesului, Prigojin a plănuit nu numai să intre în Abhazia și Tshinvali (capitala Osetiei de Sud) cu tancuri, dar și pentru a captura Soci”, a spus Kobahidze.
El nu a precizat de unde ar putea obține armele opoziția. Dar a remarcat că opoziţia a arătat încă o dată dorinţa de a deschide un „al doilea front” şi, „dacă ar avea pârghia adecvată”, ar intra cu tancuri în ambele republici care s-au declarat independente de Georgia în prima jumătate a anilor ’90. La acea vreme, în aceste teritorii se desfășurau conflicte armate, după unul nou, în 2008, Rusia și-a recunoscut independența.
Kobahidze a subliniat că el consideră mișcarea „un partid al războiului și al trădării”. În opinia sa, opozanții au acționat „la instrucțiuni” din exterior și vor să reziste „restabilirii încrederii” între georgieni, abhazieni și oseteni.
Politicianul a subliniat că partidul de guvernământ se va strădui să restabilească integritatea teritorială a țării doar prin mijloace pașnice.
„Mișcarea națională colectivă”, după cum scrie Novosti-Georgia, include partidele „Lelo”, „Pentru Georgia”, „Girchi-Mai multă Libertate”, „Strategia Agmashenebeli” și „Droa” (ultimele două nu sunt reprezentate în parlament). Kobahidze a spus că această mișcare, pe care a numit-o „opoziție radicală”, ar trebui „neutralizată” din sistemul politic al țării. În martie, unele dintre aceste partide au participat la proteste împotriva proiectului de lege privind agenții străini, propus de „Visul Georgian”, dar care nu a fost apoi adoptat în parlament din cauza mitingurilor.