Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

„Sergiu i-a tras-o lui Cosovan”. Cui îi ține parte Ion Sturza în bătaia, în direct, la o emisiune televizată

21 Iul. 2021, 13:10
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
21 Iul. 2021, 13:10 // Actualitate //  Petru Beregoi

Fostul prim-ministru al țării, Ion Sturza condamnă violența „în forma ei inutilă”, după bătaia din platoul unei emisiuni televizate dintre expertul în energetică Sergiu Tofilat și ex-viceministrul de Interne Ghenadie Cosovan, deși declară că-i „înțelege pe ambii”.

„E bine că avem ce discuta, Sergiu i-a tras-o lui Cosovan. El, Cosovan, e al lor. E rău. Sergiu e al nostru. E bun. Dar…Ce aș fi făcut eu la vârsta (indiferent de poziție) lui Sergiu? Aș fi procedat la fel! Săream cu pumnii. Ce făceam eu la vârsta lui Cosovan? La fel, cădeam „dramatic” pe podea. Ei, vedeți cât de bine e să ai „toate” vârstele? Poți să-i înțelegi, accepți pe toți. Condamn violența în forma ei inutilă”, a scris Sturza pe Facebook.

Amintim că, ieri seara, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la postul Jurnal TV, între doi participanți – Ghenadie Cosova și Sergiu Tofilat a izbucnit o ceartă, care s-a finisat cu bătaie, ce a dus la stare de leșin pentru Cosovan din cauza loviturii aplicate de Tofilat. Conflictul s-a iscat între cei doi de la faptul că Sergiu Tofilat l-a numit pe Ghenadie Cosovan „lepădătură”, iar ultimul i-a arătat pumnul, după care l-a stropit cu apă.

Tofilat nu a rezistat, i-a aplicat câteva lovituri cu pumnul, după care l-a strangulat și l-a trântit la podea, moment în care acesta s-a lovit cu capul de scaun și a leșinat.

Ulterior, după sosirea unui echipaj de ambulanță, cei doi au postat o fotografie, prin care își strâng mâna și spună că au rezolvat conflictul. Tofilat și-a cerut scuze pentru gestul pe care l-a făcut și regretă cele întâmplate.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate