Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.2672%
 • USD
  17.6521
  0.051%
 • RUB
  0.2435
  0.6982%
 • RON
  4.1969
  -0.2645%
 • UAH
  0.6611
  -0.1966%

Situația se agravează, la Ocnița! Deja 14 localități sub „cod roșu”, 9 – „cod portocaliu” și 3 – „cod galben” de alertă

10 Mart. 2021, 10:32
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
10 Mart. 2021, 10:32 // Actualitate //  Realitatea.md

În raionul Ocnița unde inițial în privința a cinci localități a fost instituit „cod roșu” de alertă COVID-19, ulterior fiind extins până la 11, situația se agravează. Astfel, Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a extins „codul roșu” de alertă până la 14 localități din raion, instituind totodată „cod portocaliu” în 9 localități, iar cel „galben” de alertă în 3 localități ale raionului. Conform gradului de risc, raionului Ocnița i-a fost atribuit „cod roșu” de răspândire COVID-19.

Potrivit unei decizii adoptate ieri, 9 martie, de la începutul anului și până la data de 7 martie în raion au fost înregistrate 837 cazuri pozitive de COVID-19. Dintre ele, 352 de persoane s-au tratat, iar alți 35 de pacienți au decedat în urma complicațiilor provocate de infecție. Celelalte persoane se recuperează.

În ultimele 14 zile, la nivel de raion se atestă o incidență a morbidității de 848 la 100 mii populație, media pe țară fiind de 533 la 100 mii de populație.

În context, Comisia teritorială Ocnița a luat decizia privind restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu în localitățile cu „cod roșu”, cu excepția persoanelor care se deplasează în scop de serviciu, interzicerea adunărilor în masă, iar întrunirile cu caracter religios, serviciile divine sau alte manifestații religioase vor fi oficiate doar de către clerul bisericesc, cu respectarea măsurilor de siguranță anti-COVID-19, fără accesul enoriașilor în biserici.

De altă parte, Comisia a admis funcționarea piețelor comerciale și agricole în localitățile raionului Ocnița, cu excepția celor în care este instituit gradul de alertă „cod roșu”.

Sursa DOC: ocnita.md

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 21:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
16 Sept. 2021, 21:18 // Economie //  Cristina Vlah

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar, informează Realitatea.md.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat până în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul României acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sunt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că întreprinderea de stat Calea Ferată a înregistrat datorii de aproape jumătate de miliard de lei. De mai multe luni angajații nu-și primeau salariile, iar unele conturi erau periodic blocate. La începutul anului curent, datoriile CFM față de angajați depășea suma de 60 milioane de lei, iar oamenii ieșiseră la proteste.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române