Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

ȘOCANT! Un bărbat din Drochia a decedat după ce ar fi fost bătut cu cruzime. Suspecții, reținuți de polițiști

15 Sept. 2021, 16:57
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
15 Sept. 2021, 16:57 // Societate //  Valentina Buză

Caz tragic în raionul Drochia. Cadavrul unui bărbat în vârstă de 43 de ani a fost găsit fără suflare într-o gospodărie din satul Pervomaiscoe, raionul Drochia. Potrivit informațiilor, victima a fost descoperită de mama acestuia în vârstă de 62 de ani care a și alertat poliția.

Imediat la fața locului s-au deplasat persoanele compentente pentru documentarea cazului.

„Medicul legist a constatat că pe corpul victimei în vârstă de 43 de ani erau prezente mai multe semne de maltratare. Mama lui le-a declarat că și-a văzut ultima data fiul în viață în amiaza de 14 septembrie”.

Mai mult, polițiștii au stabilit că acesta ar fi fost bătut trei zile mai devreme.

„S-a stabilit că răposatul a fost maltratat la data de 11 septembrie, suspecții fiind stabiliți. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost îndreptat pentru efectuarea expertizei medico legale, pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. La moment se întreprind și alte acțiuni de urmărire penală, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului”, spune poliția.

Pe caz a fost inițiată o anchetă penală, iar dacă se va constata că decesul a fost provocat de leziunile primite, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 08:25
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 08:25 // Societate //  Realitatea.md

Fostul președinte de țară, actualul deputat PSRM Igor Dodon, este supărat foc pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, după ce aceasta a declarat de 31 august că sărbătorește Limba Română. Mai mult, a recunoscut că în cadrul alegerilor din unitate teritorial administrativă care au avut loc recent socialiștii au participat separat. Cât despre citatul primarului Ion Ceban plasat la miezul nopții pe Facebook – LIMBA ROMÂNĂ, liderul PSRM nu pare atât de indignat.

„Exista o tendinţă ca unii politicieni încearcă să-şi schimbe culoare. Socialiștii nu fac așa ceva niciodată. Noi am susținut-o de două ori la funcția de bașcan a UTA Găgăuzia. Cred că fără susţinerea noastră, ea nu ar fi câştigat nici în 2015, nici în 2019. Atunci, ea spunea că în Moldova limba de stat este moldovenească. Ce s-a schimbat acum? Dacă am fi ştiut că ea consideră că limba română este cea mai mare realizare a poporului moldovenesc, nu am fi susţinut-o”, a declarat Igor Dodon la Publika TV.

Cât despre primarul capitalei, a negat că ar fi apărut disensiuni în relația lor. Întrebat despre postarea controversată a lui Ion Ceban, la fel despre limba română, Igor Dodon a spus că înţelege de ce a scris acest mesaj, dar ar prefera ca totuși acesta să-şi explice decizia.

„Ceban Ion Vasile, primarul Capitalei, întotdeauna a fost şi rămâne membru al echipei noastre. Cred că el este unul dintre cei mai buni primari de la Independenţă încoace. Noi înţelegem declaraţia lui și îl vom susţine”.

Amintim că, în cadrul unor declarații de presă, Ion Ceban le-a declarat jurnaliştilor că, de fapt, niciodată nu a zis că moldoveneasca şi româna sunt limbi diferite.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române